Anna Fermin’s Trigger Gospel – You Belong Here
Door op 04 januari 2017

Artiest: Anna Fermin
Band: Trigger Gospel
Album_title: You Belong Here
Genre: Americana
Release_date: 12/30/2016
Label: Eigen beheer
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
You Belong Here Trigger Gospel
3.5
3.5

Na een lange onderbreking komt Trigger Gospel opnieuw aanzetten met nieuw werk en nog wel in de originele bezetting.  Zangeres  Anna Fermin die zowat alle songs aanlevert, uitgezonderd You Coulda Walked Around the World. Die song van Butch Hancock dateert uit ’97 in die periode was Fermin, die als kind vanuit de Fillipijnen in Chicago belandde, al actief met Trigger Gospel. In de naar de titel van een western pocket  vernoemde groep, figureerde destijds gitarist Andon Davis, hij is er samen met de oorspronkelijke ritmesectie (Michael Krayniack en Paul Bivans) en pianist Alton Smith anno 2016  terug bij.

Voor de productie van You Belong Here zorgt John Rice, die samenwerkte met John Prine en Jim Lauderdale, ook nu alomtegenwoordig met akoestische gitaar en sporadisch op mandoline en viool. Anne Fermin werd in haar begindagen geïnspireerd door Steve Earle ’s Down The Road, ze nam die song later op. Fermin werkte voor het theaterstuk Nickel History samen met John Fritzpatrick, zijn kunstwerken duiken al een tijdje op als cover voor de werkstukken van Earle en ook de nieuwste van Trigger Gospel is in zo’n kleurrijke collage verpakt.

Het repertoire klinkt al even kleurrijk en gevarieerd, van akoestische folk als Forget The Rest over door dartel piano en gitaarspel ondersteunde ragtime in I’ve Got Friends en Flying tot een bluesy track als You Got Me. Ronduit schitterend  wordt het in countrygetint  Land Of The White Cloud waarin meerstemmige zang en fingerpicking  gecombineerd wordt met prachtig resonerende gitaartwang. Die bepaalt ook de klankkleur van I Swear waarin de vocale registers even opengetrokken worden en dat gebeurt nomaals in de finale van de titelsong. De sobere pianoballade Great Days verdient eveneens een vermelding. Met haar krachtige, genuanceerde zang kan Fermin moeiteloos  zowat alle mogelijke stijlen aan en de zangeres illustreert dat uitvoerig op You Belong Here.

Tracklisting You Belong Here:

  1. One Last Drag
  2. You Belong Here
  3. Land Of The Long White Cloud
  4. I’ve Got Friends
  5. I Swear
  6. Forget The Rest
  7. Flyin’
  8. You Got Me
  9. Great Days
  10. You Coulda  Walked Around The World