Ane Brun: nieuw album en nieuwe single
Door op 16 mei 2011

Artiest: Ane Brun
Album_title: It All Starts With One
Genre: Roots, Pop
Label: V2

De Noorse Ane Brun, zangeres met een gouden stem, komt met een nieuw album. De titel is It All Starts With One. Het duurt (helaas) nog wel een tijdje, de release staat namelijk gepland voor september 2011. Toch kun je nu al genieten van een voorproefje: de nieuwe single Do You Remember. Dit nummer is vanaf 17 mei digitaal verkrijgbaar op de site van Ane Brun én als limted edition 7”vinyl. Die heeft als b-kant nog het nummer One Last Try.

Brun maakte Do You Remember met de hulp van onder meer de zusjes Klara & Johanna van het Zweedse duo First Aid Kit. Zij doen de achtergrondzang, die mede zorgt voor de prachtige sfeer van het nummer. Wellicht helpt dit nummer wel om hun carrière in een stroomversnelling te krijgen. Ze zouden niet de eersten zijn, eerder gebeurde dat namelijk ook al met Nina Kinert en met Rebekka Karijord.

It All Starts With One komt ruim drie jaar na het succesvolle Changing Of The Seasons en Sketches (een album met voornamelijk akoestische versie van nummers van Changing Of The Seasons). Ook bracht Brun in 2009 de briljante liveregistratie Live At Stockholm Concert Hall op DVD uit.

In oktober begint Ane Brun met een nieuwe tournee. Ook doet ze ook in Nederland aan, op 18 oktober staat ze in De Melkweg in Amsterdam. Hopelijk komen daar nog meer locaties bij. WiM houdt je uiteraard op de hoogte.