Alice DiMicele – One With The Tide
Door op 06 januari 2018

Artiest: Alice DiMicele
Album_title: One with The Tide
Genre: Folkpop
Release_date: 01/19/2018
Label: Eigen beheer
Rating: Vier sterren (4)
One with The Tide Alice DiMicele
4
4

Alice DiMicele, een zangeres met Italiaanse roots uit New Jersey verkaste zo’n dertig jaar geleden naar Zuidelijk Oregon.  Met deze dame verzeilen we duidelijk in het kamp van de milieuactivisten. De titelsong One With The Tide is overigens het laatste nummer dat Alice via het internet nog kon delen met haar vriend, Barry Snitkin eveneens een bevlogen groene jongen en door de omstandigheden een soort afscheidsrede.

Op de veertiende langspeler blijft de verhouding met de planeet waarop we leven het centrale thema. Desire herinnert nog eens fijntjes aan het onvermogen van de mens om Moeder Aarde onze wil op te leggen. Hoewel bepaalde wereldleiders daar anders over denken blijkt dit meer dan ooit een gepast signaal bij deze onverantwoorde en ronduit gevaarlijke visie die even verderop overigens nog  wordt verworpen met de milde ballade Nature Reigns.

Jenny Contree-Drizos verpakt Desire met geïnspireerd orgelwerk in een fraaie soulgroove die mooi harmonieert met het zwoele stemtimbre.“I’d rather be lonely alone on my own than lonely with you”, zucht DiMicele in een bitter verhaal geïnspireerd door het moeizame samenleven met een aan the bottle verslaafde man, de mooie accordeon van Drizos versterkt het melancholische karakter. In het op diepe bastonen geënte Seeds is dat een cello. Dat instrument keert terug in een tot de essentie herleide, oprechte vertolking van Imagine. Lennons immer actuele hymne van de hoop is de perfecte afsluiter.

Voor het zover is krijgen we met Voice Of The Water nog een beklijvende gospelblues voorgeschoteld. Alice DiMicele, een geëngageerde dame die met haar opmerkelijke expressieve zang en een rijk geschakeerd, nauw met Americana rootserfenis verbonden repertoire imponeert.

Tracklisting One With The Tide:

  1. One With The Tide
  2. Desire
  3. The Other Side
  4. Lonely Alone
  5. Waiting
  6. Nature Reigns
  7. Seeds
  8. Voice Of The Water
  9. Imagine