Alela Diane komt met nieuw album (én naar Nederland)
Door op 31 januari 2011

Artiest: Alela Diane
Album_title: Alela Diane & Wild Divine
Genre: Roots, Country, Folk
Label: Rough Trade

Platenmaatschappij Rough Trade kondigt de komst aan van een nieuw album van Alela Diane! De titel is Alela Diane & Wild Divine, de datum van release staat voor Europa op 4 april. Wat ook geweldig is: precies een maand later, op 4 mei, speelt ze in Paradiso (Amsterdam). Dus gaat dat zien, deze oogverblindende en vooral oorverdovende schoonheid wil je niet missen!

Alela Diane zou je kunnen omschrijven als een Amerikaanse nachtegaal die een prachtige mix maakt van country en folk. Twee jaar geleden kwam ze nog met het geweldige album To Be Still. Ook haar eerdere albums Forest Parade (2003) en vooral The Pirate’s Gospel (2007) werden door de Nederlandse roots-liefhebbers erg goed ontvangen.

De nummers voor dit nieuwe album schreef ze tijdens de tournee die volgde op de release van To Be Still. De productie was in handen van Scott Litt. Hij is vooral bekend van zijn samenwerking met R.E.M., maar werkte ook met acts als Nirvana, Counting Crows en Patti Smit. Muzikale ondersteuning krijgt Alela Diane zoals eigenlijk altijd van echtgenoot/gitarist Tom Bevitori, haar vader en de rest van Wild Divine.

WiM verwacht veel van dit nieuwe album en we kunnen dus eigenlijk niet wachten tot het april is.