Aaron Watson – Vaquero
Door op 28 februari 2017

Artiest: Aaron Watson
Album_title: Vaquero
Genre: neo traditional country
Release_date: 02/24/2017
Label: BIG Label records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3646343
Vaquero Aaron Watson
4
4

De sinds 1999 stevig aan de weg timmerende Aaron Watson brak twee jaar geleden door in countryland met zijn tiende langspeler Underdog die hoge topen scheerde in zijn thuisland. Aan de  Europese kant van de oceaan is zijn naam in een eerder beperkte kring bekend. Deze cowboy zoekt zijn roots op met een collectie van  16 songs nadrukkelijk steunen op de country- en de honky tonk traditie van zijn heimat Texas. Op Vaquero verwerkt Watson die invloeden in eigen werk.

De opener, Texas Lullabye is een onvervalst eresaluut van een trotse Texaan aan de Lone Star State en prijst de dapperheid van jonge soldaten die in verre landen in oorlogsgebied verteerd worden door heimwee.  Het besef hij dat de wereld (te) snel verandert komt aan bod in in They Don’t Make Em Like They Used To.

Watson behoort tot  songwriters die oprecht in de muzikale erfenis geloven zoals uit  de rockende stamper Outta Style blijkt. De fiddle is alom tegenwoordig en zet Take You Home op het juiste spoor, evenals The Arrow op een met Gentle On My Mind verwante ritmiek voortkabbelend het parlando met een warme croonsnik vertoont gelijkenissen met de verrichtingen van een jonge Glen Campbell.

Vaqueros zijn Mexicaanse cowboys, als het vee is afgeleverd verdrinken ze niet zelden hun eenzaamheid in sloten Tequilla en andere geestrijk alcoholspul. De  accordeon creëert een wat lusteloos Tex Mex sfeertje in de gelijknamige song en duikt terug op in het ingetogen Mariano’s Dream dat naadloos overloopt in Clear Isabel, een door pedalsteel en vlammend gitaren aangedreven tragisch relaas over de Mexicaanse migratie naar het beloofde land aan de overkant van de Rio Grando.

Big Love In A Small Town is een romantisch duet terwijl het loom swingend One Two Step At A Time zo’n verrukkelijke honky tonk Angel die alle aandacht in de saloon opeist, bezingt. These Boots Have Old Roots slaat de nagel op de kop zelfs als hij het over zijn onafscheidelijke boots heeft weet Aaron Walker te boeien met zijn traditionele maar nergens belegen klinkende countrystuff.

Tracklisting Vaquero:

 1. Texas Lullaby
 2. Take You Home Tonight
 3. These Old Boots Heve Roots
 4. Be My Girl
 5. The Don’t Make Em Like They Used To
 6. Vaquero
 7. Outta Style
 8. Run Wild Horses
 9. Mariano’s Dream
 10. Clear Isabel
 11. Big Love In A Small Town
 12. One Two Step At A Time
 13. Amen Amigo
 14. The Arrow
 15. Rolling Stone