Aaron Neville – My True Story
Door op 19 januari 2013

Artiest: Aaron Neville
Album_title: My True Story
Genre: Roots, Pop
Release_date: 01/22/2013
Label: Blue Note
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3159794
My True Story Aaron Neville
4
4

Met een nieuwe platendeal bij Blue Note, het label dat onder nieuwe baas Don Was een lekker heftig fris muzikantencollectief aan zich verbind, keert Aaron Neville terug naar zijn roots.

De legende van Aaron Neville is ondertussen zo groot dat een nieuwe albumaanvulling op ’s mans indrukwekkende oeuvre gelijk alle aandacht pakt. Geproduceerd door nieuwe Blue Note baas Don Was en Rolling Stone Keith Richards, allebei groot fan van Neville, is zijn nieuwe album My True Story een fijne verzameling doo-wop klassiekers geworden. Neville zocht zelf de songs uit die zijn jeugd vormden en vervolgens zijn gehele muzikale carrière dichtbij hem bleven. Klassiekers als Tears On My Pillow, Work With Me Annie, Money Honey, Under The Boardwalk en This Magic Moment vinden met die prachtstem van Aaron Neville nieuwe hoogten.

De band die hem begeleid is al net zo indrukwekkend: Naast Richards zijn dat Greg Leisz op gitaar, George G. Receli op drums, Tony Scherr op bass, Charles Neville op saxofoon, Benmont Tench op orgel/piano en Joel Katz, David Johnson en Earl Smith, Jr. zijn de achtergrondzangers. Ook de legendarische Eugene Pitt van de Jive Five en Dickie Harmon van de Del-Vikings dragen hun steentje bij. My True Story is een fraaie ode aan de doo-wop die met veel plezier en grote klasse is gemaakt. Maar middelpunt in alles blijft toch Neville, de man die al ruim 50 jaar als zanger/muzikant actief is, en nog immer emotioneel volledig overtuigt.

Tracklisting My True Story:

 1. Money Honey
 2. My True Story
 3. Ruby Baby
 4. Gypsy Woman
 5. Ting A Ling; Be My Baby
 6. Little Bitty Pretty One
 7. Tears On My Pillow
 8. Under The Boardwalk
 9. Work With Me Annie
 10. This Magic Moment/True Love
 11. Goodnight My Love (Pleasant Dreams)

Written in Music Nieuwsbrief