Aaron Neville en Keith Richards werken samen
Door op 20 juni 2012

Artiest: Aaron Neville
Genre: Roots
Label: Blue Note

Aaron Neville heeft getekend bij Blue Note. Op het beroemde label verschijnt in het najaar een nieuw album dat is geproduceerd door Keith Richards en Blue Note baas Don Was.

Don Was: “Aaron Neville is een van de meest expressieve en soulvolle artiesten aller tijden… it’s such a thrill to hear him sing. Met zijn stem weet hij je diep in je hart te raken. Het is een grote eer hem te verwelkomen bij Blue Note Records en om, samen met de legendarische Keith Richards, betrokken te zijn bij de productie van dit album.”

Het nieuwe Aaron Neville album bevat een collectie doo-wop klassiekers die allemaal door Neville zelf zijn uitgekozen. “Toen ik nog een kind was, was doo-wop als een medicijn voor me. Het maakte me niet uit wat er in de wereld gebeurde, als ik maar mee kon zingen met Pookie Hudson and The Spaniels, The Flamingos, The Clovers, Sonny Til and The Orioles, Clyde McPhatter – I was like a kid in a candy store.”

Behalve Keith Richards spelen ook de volgende muzikanten mee op de nieuwe plaat van Aaron Neville: op gitaar Greg Leisz (Beck, Sheryl Crow, Bob Dylan, Ryan Adams), op orgel Benmont Tench (Tom Petty and the Heartbreakers), op drums George G. Receli (Bob Dylan, James Brown) en op bas Tony Scherr (Bill Frisell, Norah Jones, Rufus Wainwright).

Aaron Neville zit al vijftig jaar in het vak. In 1967 scoorde hij zijn eerste hit in Nederland met Tell It Like It Is. Zijn grootste hit was Don’t Know Much uit 1989, een duet met Linda Ronstadt. Ook All My Life was een duet met de Amerikaanse zangeres. Beide nummers leverden een Grammy op. In totaal won Aaron Neville vier Grammy Awards.

Written in Music Nieuwsbrief