Zanger Royal Republic fysiek en mentaal kapot
Door op 18 februari 2013

AdamGrahnliveRoyal Republic moet de komende weken alle shows afzeggen. Adam Grahn, zanger en gitarist van het populaire Zweedse rockkwartet zit er zowel fysiek als mentaal helemaal doorheen. Dit meldt de band op hun Facebookpagina. Helaas zitten de shows in de Eindhovense Effenaar en de Melkweg op 1 maart ook bij de gecancelde shows. Dit betreurt de band extra, omdat ze deze twee podia door stemproblemen van Grahn al eens eerder moesten afzeggen.

Op 12 februari postte de band al een bericht waarin drummer Per Andreasson vermeldt dat de hele band en de halve crew door griep en verkoudheid getroffen zijn en dat iedereen in principe kan spelen in zo’n toestand, maar dat het zonder functionerende zanger lastig wordt. Een Tjechische show werd toen afgezegd. Gisteren werd een show in het Zwitserse Lutzern afgezegd. Vandaag dus een definitieve cancelling van alle komende optredens.

Royal Republic doet op z’n zachtst gezegd veel shows. In maart 2011 moesten wegens stemproblemen ook al optredens afgezegd worden.