Woodstock optreden Jimi Hendrix in de bios
Door op 16 november 2012

Artiest: Jimi Hendrix

Om de zeventigste geboortedag van Jimi Hendrix (1942-1970) te vieren vertoont Pathé op 26 november in elf bioscopen voor het eerst het legendarische optreden van de gitaarvirtuoos op Woodstock in 1969. Het originele, ononderbroken concert heeft een speciale 5.1 surround sound bioscoopmix gekregen.

De originele beelden werden gedraaid door regisseur en Oscarwinnaar Michael Wadleigh en zijn team van eersteklas cameramensen. Zij legden een spectaculair optreden van Jimi Hendrix vast, die voor het eerst samenspeelde met een nieuwe band. Hendrix gaf op die ochtend in augustus onvergetelijke uitvoeringen van nummers zoals Voodoo Child, Fire, Purple Haze en Foxy Lady en een snijdende interpretatie van Star Spangled Banner, het Amerikaanse volkslied.

Het optreden wordt vooraf gegaan door een documentaire van regisseur Bob Smeaton met interviews met de bandleden Billy Cox en Mitch Mitchell, technicus Eddie Kramer en Woodstockpromotor Michael Lang.

De elf bioscopen : Pathé ArenA en Pathé De Munt (Amsterdam), Pathé Schouwburgplein (Rotterdam), Pathé Buitenhof (Den Haag), Pathé Breda, Pathé Eindhoven, Pathé Groningen, Pathé Haarlem, Pathé Tilburg, Pathé Zaandam en Pathé De Kroon (Zwolle).