Wolfmother Deluxe
Door op 06 augustus 2015

Band: Wolfmother
Album_title: Wolfmother
Genre: hardrock
Label: Universal Music

Het is alweer tien jaar geleden dat het debuut van Wolfmother de rockwereld op zijn grondvesten deed schudden. Hoog tijd voor een heruitgave dacht men bij het label. Op 25 september verschijnt het debuut dan ook opnieuw met een rits B-kantjes, onuitgebrachte demo’s, live opnamen en nieuw gemixte versies. Het album dat destijds een Grammy won verschijnt behalve als CD ook op 180 grams vinyl.

Zanger, gitarist en enig overgebleven origineel bandlid Andrew Stockdale meldt over de demo’s: “We just banged out that whole record in one day. And you can hear it’s pretty close to where the record actually ended up. I can’t believe we were that good and we hadn’t toured, we hadn’t made any records before, we had no experience. It’s like, ‘What the hell was going on?’”

Na het eveneens uitstekende tweede album Cosmic Egg (2009) verdween de band door tal van bezettingswisselingen uit beeld. Stockdale bracht een aardige soloplaat en niet al te lang geleden was er eens album nummer drie New Crown. Een plaat die maar een paar goede nummers kende en die ernstig te lijden had van een slechte productie. Met New Crown gooide de band zijn reputatie volledig te grabbel. Een wanstaltig product dat nooit had moeten verschijnen. Gelukkig heeft men voor het nieuwe album weer een fatsoenlijke producer ingehuurd in de persoon van Brendan O’Brien. Het nieuwe album verschijnt begin 2016.