William Harries Graham – Foreign Fields
Door op 01 september 2016

Artiest: William Harries Graham
Album_title: Foreign Fields
Genre: rock, pop, singer-songwriter
Release_date: 08/05/2016
Label: Blue Rose Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3552453
Foreign Fields William Harries Graham
4
4

Het is ongetwijfeld de jongste debutant ooit die de Blue Rose stal herbergt. William Harries Graham moet nog achttien worden maar treed nu al een beetje in de voetsporen van zijn vader Jon Dee Graham. William vergezelde hem op jeugdige leeftijd tijdens zijn tournees en kampt vanaf zijn zevende met een ernstige, verlammende botziekte. Die werd gelukkig succesvol behandeld met de hulp van fondsen afkomstig van benefietconcerten van vader en bevriende muzikanten.

Als jonge tiener zet hij Painted Redstarts op poten, een beloftevolle indie band die indruk maakt in de clubs van Austin. De muziek van de jonge wolven laat Alejandro Escovedo evenmin onberoerd. Escovedo maakte destijds samen met zijn broers Jon Dee Graham  furore in dezelfde alternatieve rockscène van Texas met The True Believers. De cirkel wordt nu rond gemaakt met She Got It, een song die Escovedo destijds bracht met Jon Dee. Vader Graham duikt overigens op in Watch Over Me, knap gitaar- en orgelwerk van William kleuren die sfeervolle afsluiter.

Voor het zover is beleven we nog een leuke vijfendertig minuten puur luisterplezier dat gevaarlijk verslavend werkt. Titeltrack Foreign Fields opent de score, alvast meer dan veelbelovende  met de bezwerende, intrigerende song. Het op gespierde riffs en roffelende drums dansende Curtains Wide haalt je samen met een stel   verrassend ritmische tracks meteen uit je droomwereld. Daar belanden we opnieuw na de lekker scheurende gitaartjes van Mystical Ways. Puzzles kwam met enige hulp van de eveneens behoorlijk getalenteerde Marly, zoon van Charlie  Sexton tot stand. Say Goodbye evolueert na een lijzige dromerige start in een meeslepend rock en de roffels in London refereren ongetwijfeld naar de lokroep  van de die The Clash jaar vier decennia geleden lanceerden. Foreign Fields is een opmerkelijk debuut van een markante jongeman die zijn eigen weg zoekt en alvast een schitterende  muzikale aanzet geeft.

Tracklisting Foreign Fields:

 1. Foreign Fields
 2. Curtains Wide
 3. Lies
 4. Hold
 5. Come back To Me
 6. Mystical Ways
 7. Puzzles
 8. Say Goodbye
 9. She’s Got
 10. London
 11. Watch Over Me