Vista Chino – Peace
Door op 28 augustus 2013

Band: Vista Chino
Album_title: Peace
Genre: Stoner
Release_date: 08/30/2013
Label: Napalm Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3221145
Peace Vista Chino
3.5
3.5

Wat begon als John Garcia Playes Kyuss, doorgang vond in Kyuss Lives! (met Nick Oliveri) is nu Vista Chino geworden. En dat had John Garcia wellicht eerder moeten doen. Had hem een hoop rechtszaken en ellende gescheeld met zijn voormalig Kyuss bandleden Josh Homme en bassist Scot Reeder.

Vista Chino dus, met daarin Nick Oliveri die live vervangen is door Mike Dean (C.O.C), Brant Bjork, Bruno Fevery en John Garcia, hebben gelukkig geen poging gedaan om de Kyuss klassiekers te evenaren. Ze hebben een zeer degelijke rockplaat opgenomen, die wel duidelijk de invloed van alle projecten en bands waar ze in hebben gezeten, in zich heeft,.

Adara heft overduidelijk de sfeer van Bjork zelf, want deze relaxte track doet heel erg denken aan zijn solowerk. Dit is ook het geval met As You Wish.

Maar Dargona, Dragona rockt de zomen uit je broek en doet denken aan Garcia’s andere formatie, Udina. Ook Bruno Fevery heeft een song geschreven, Sweet Remain, dat als eerste single is verkozen. De band heeft het beste nummer voor het laatst bewaard. Het epische Acidize- The Gambling Mooze heeft alle sterke elementen van deze band in zich verenigd. Hypnotiserende riffs, psychedelische passages en geweldige fuzzy gitaarsolo’s verpakt in een meer dan 13 minuten durend sluitstuk. Briljant.

Peace is een relaxt, laidback desert album geworden van een uitstekende band. Het gitaargeluid van Fevery is genieten geblazen en Garcia zijn vocalen zijn klasse. Ouderwets genieten dus.

Tracklisting Peace:

  1. Goodmorning Wasteland
  2. Dargona, Dragona
  3. Sweet Remain
  4. As You Wish
  5. Planets 1 & 2
  6. Adara
  7. Mas Vino
  8. Dark and Lovely
  9. Barcelonian
  10. Acidize – The Gambling Mooze