Unruly Child – Worlds Collide
Door op 07 oktober 2010

Band: Unruly Child
Album_title: Worlds Collide
Genre: AOR
Release_date: 10/15/2010
Label: Frontiers
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2830355
Worlds Collide Unruly Child
4
4

Op de voorgaande Unruly Child albums nam Mark Free de vocalen voor zijn rekening. Op Worlds Collide staat Marcie Free achter de microfoon. Zijn moeder, zijn zus of zijn nicht? Nee, Mark Free heeft een paar jaar geleden een geslachtswijzigende operatie ondergaan en werd vrouw. Zijn/haar vocale capaciteiten lijden niet onder het gemis van testikels want Marcie zingt erg goed.

De persoonlijke tragedies en psychische problemen die aan zo’n ingrijpend besluit vooraf gaan zijn op dit album niet terug te horen. Integendeel, Worlds Collide klinkt als een bevrijding, als een uitbarsting van vreugde. Niet alleen Free zingt prima, ook de rest van de band is uitstekend op dreef. Unruly Child levert met Worlds Collide de beste AOR plaat af sinds Journey’s Revelation!

Vanaf albumopener Show Me The Money swingt de band als een tiet. Fraaie melodielijnen, catchy refreinen en smaakvol gitaarwerk maken van bijna elk nummer een feest. Dit is muziek die je in een vrolijke stemming brengt en herinnert aan de gloriedagen van de AOR (Adult Orientated Rock) uit de jaren tachtig. When We Were Young en Neverland zijn schoolvoorbeelden van hoe AOR gemaakt moet worden. De mix van uptempo liedjes en ballades is precies goed en het gebruik van oriëntaalse instrumenten in bijvoorbeeld Life Death geeft de band net dat beetje extra. Slechts een enkele keer, in Tell Another Lie wordt het iets te zoetsappig. Een halve misstap mag de pret echter niet drukken. Unruly Child is terug met een plaat die bij heel veel fans van het genre een glimlach op het gezicht zal toveren.

Tracklisting Worlds Collide:

 1. Show Me The Money
 2. Insane
 3. When We Were Young
 4. Tell Another Lie
 5. Love Is Blind
 6. When Worlds Collide
 7. Talk To Me
 8. Life Death
 9. Read My Mind
 10. Neverland
 11. Very First Time
 12. You Don’t Understand