Tijuana Panthers – Wayne Interest
Door op 29 juli 2014

Band: Tijuana Panthers
Album_title: Wayne Interest
Genre: punkrock, surf, garage
Release_date: 05/09/2014
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3310766
Wayne Interest Tijuana Panthers
3.5
3.5

Het blijft toch wel een geweldige bandnaam, Tiijuna Panthers. Een bandnaam die ook verwachtingen oproept. Het moet wel cool zijn. En dat is dit gezelschap uit Long Beach Californie ook. Op hun derde album is er muzikaal ten opzichte van hun voorganger, Semi Sweet, niet veel gewijzigd. Misschien zijn de popinvloeden wat meer op de achtergrond geraakt. Maar nog steeds laat de band een mix horen tussen 60ies garage rock, wat surf en Strokes. De geweldige melodie lijnen worden meestal verzorgd door gitarist Chad Wachtel. Toch speelt ook bassist Daniel Michicoff in een aantal songs een opvallende hoofdrol door zijn baslijnen, die mij af en toe aan die van J.J. Burnel doen denken.

Wayne Interest gaat uitzonderlijk sterk van start met Four Horsemen, Torpedo en Cherry Street. Allemaal up tempo garagerock songs met krachtige en pakkende zanglijnen. Deze lijn wordt doorgezet tot en met het 6e liedje Fired. Met NOBO neemt de band voor het eerst gas terug in een coole balad achtige track met Britpop invloeden en lekker veel reverb.

Daarna trapt dit trio het gaspedaal weer in. Qua intensiteit doet het me af en toe ook aan de Buzzcocks denken. Misschien zijn de 14 liedjes net even te veel om het hele album boeiend te houden. De titeltrack bijvoorbeeld is het minste nummer van het album en Time is best ok, maar niet beter dan de eerste helft van het album. Gelukkig weten ze zich met de laatste twee liedjes te herpakken zodat Wayne Interest toch nog met een knal eindigt. Het voorlaatste nummer, Money Jar, is weer een voorbeeld van de kracht van bassist Daniel Mitchoff.

Met een paar nummers minder was dit een geweldig album geworden, nu is die gewoon goed, maar minder afwisselend dan voorganger Semi Sweet.

Tracklisting Wayne Interest:

 1. Four Horsemen
 2. Torpedo
 3. Cherry Sweet
 4. Dark Matter
 5. Sonner Or Later
 6. Fired
 7. Nobo
 8. Time
 9. 7th Seal
 10. Everybody’s happy Nowedays
 11. Reaction
 12. Wayne Interest
 13. Money Jar
 14. Car Crash