Thunder – Wonder Days
Door op 01 maart 2015

Band: Thunder
Album_title: Wonder Days
Genre: hardrock
Release_date: 02/16/2015
Label: EarMusic
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Wonder Days Thunder
3.5
3.5

Als er een enquête onder hardrockfans zou worden gehouden met de vraag welke band men het meest sympathiek vindt, dan zal Thunder in de bovenste regionen eindigen. Het Engelse kwintet heeft teksten die uit het leven zijn gegrepen en waarmee vrijwel iedereen zich kan identificeren, de muzikanten zijn vriendelijk en toegankelijk en zijn ook in de succesjaren gewoon gebleven en -niet onbelangrijk- elk concert ontaardt in een feestje.

De band vierde begin jaren negentig grote successen met albums als Backstreet Symphony, Laughing On Judgment Day en Behind Closed Doors en was ook in ons land behoorlijk populair. Het succes nam langzaam af en leidde tot ontbinding van de band. Sinds een aantal jaar is men weer actief en de lange pauze sinds het vorige album (Bang, 2008) heeft de band hoorbaar goed gedaan. Wonder Days is met afstand het beste Thunder album sinds The Thrill Of It All (1997).

Direct vanaf het melancholische openingsnummer hoor je een vertrouwd geluid dat net als vroeger herinnert aan bands als Bad Company, Led Zeppelin en Thin Lizzy. In The Rain horen we de folk-invloeden weer terug en op The Prophet horen we zowaar een metal riffje. Zanger Danny Bowes klinkt als vanouds en ook gitarist Luke Morley is goed op dreef. Hoewel Thunder op Wonder Days nergens verrast, klinkt men toch geïnspireerd zoals bijvoorbeeld in de ballad Broken. Veel liedjes hebben autobiografische teksten en het hoesontwerp dat consequent in het begeleidende boekje en op de achterzijde wordt doorgevoerd, is doorspekt met foto’s die warme familiegevoelens oproepen. Dat Bowes en Morley kunnen excelleren heeft natuurlijk ook alles te maken met de ritmesectie van Harry James en bassist Chris Childs die al decennia lang deel uitmaken van de band. Het album wordt afgesloten met een feestnummer: I Love The Weekend.

De eerste oplage van dit album is voorzien van een bonus cd met daarop het concert dat de band gaf op het Wacken festival in Duitsland in 2013. De set zat barstensvol klassiekers uit de gloriejaren van de band. Fans moeten dus haast maken.

Tracklisting Wonder Days

 1. Wonder Days
 2. The Thing I Want
 3. The Rain
 4. Black Water
 5. The Prophet
 6. Resurrection Day
 7. Chasing Shadows
 8. Broken
 9. When the Music Played
 10. Serpentine
 11. I Love the Weekend

Bonus Disc (Live At Wacken 2013)

 1. Dirty Love
 2. River of Pain
 3. Higher Ground
 4. Low Life in High Places
 5. Backstreet Symphony
 6. The Devil Made Me Do It
 7. You Can’t Keep a Good Man Down
 8. Love Walked In
 9. I Love You More Than Rock ‘N’ Roll

Written in Music Nieuwsbrief