Them Crooked Vultures – Them Crooked Vultures
Door op 06 december 2009

Band: Them Crooked Vultures
Album_title: Them Crooked Vultures
Release_date: 12/11/2009
Label: Sony Music
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2696155
Them Crooked Vultures Them Crooked Vultures
4
4

Them Crooked Vultures krijgt wereldwijd veel lof toegezwaaid in de muziekmedia. Dat lijkt terecht want na Chickenfoot en Monsters Of Folk is dit de derde supergroep die in 2010 de verwachtingen grotendeels waarmaakt. Josh Homme (Kyuss, Queens of the Stone Age), Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters) en John Paul Jones (Led Zeppelin) zetten een energieke pot rock neer waarbij je moeilijk kunt blijven stilzitten.

Het trio excelleert tijdens nummers met springerige ritmes zoals in de single New Fang en Gunman. Hoewel Homme geen briljant gitarist is, bewijst hij met Bandoliers, Caligulove, Scumbag Blues en het geweldige Spinning In Daffodils dat hij een goed oor heeft voor aanstekelijke riffs en catchy melodieën. Them Crooked Vultures klinkt fris en overtuigend. Dave Grohl trommelt weer als in zijn beste (Nirvana) dagen en het is een genot om John Paul Jones eindelijk weer eens rock te horen spelen. Het gemis aan een wereldzanger doet zich nauwelijks gelden omdat Homme zijn beperkingen kent en zich niet waagt aan lange uithalen en consistent vasthoudt aan dezelfde toonhoogte.

De plaat kent slechts één zwak moment in het veel te lange Warsaw Or The First Breath You Take After You Give Up. Die halve misser wordt echter ruimschoots goed gemaakt door de kwaliteit van de rest van het materiaal. Hopelijk is de band een blijvertje want dit smaakt veel beter dan Foo Fighters of Queens Of The Stone Age.

Tracklisting Them Crooked Vultures:

 1. No One Loves Me & Neither Do I
 2. Mind Eraser, No Chaser
 3. New Fang
 4. Dead End Friends
 5. Elephants
 6. Scumbag Blues
 7. Bandoliers
 8. Reptiles
 9. Interlude With Ludes
 10. Warsaw Or The First Breath You Take After You Give Up
 11. Caligulove
 12. Gunman
 13. Spinning In Daffodils

Written in Music Nieuwsbrief