The Yes Album uit in limited edition 24k Gold CD
Door op 07 juni 2010

Band: Yes
Album_title: The Yes Album
Genre: Rock, Symfo
Label: Mofi

Het Britse Yes was een van de meest spraakmakende symfonische bands in de jaren 70. Met ‘The Yes Album’ maakten ze in 1971 een standaard album binnen de prog-rock.

Officieel was ‘The Yes Album’ het derde album van Yes maar het was het eerste album met de toen 24 jarige gitarist Steve Howe. Juist door hem kwam het ultieme Yes geluid tot stand. ‘The Yes Album’ werd mede door composities als ‘I’ve Seen All Good People’ en ‘Starship Troopers’ een regelrechte millionseller en de aanloop tot een glansrijk oeuvre.

‘The Yes album’ is reeds lange tijd op CD te verkrijgen en is verscheidene keren opnieuw geremastered. Toch bleef de kwaliteit voor veel fans niet optimaal genoeg. Het Mobile Fidelity Sound Lab heeft nu een 24K Gold Cd uitgebracht die ‘al het leven die in het album zit’ optimaal ten gehore brengt. Vanaf de originele master van het album werd in de 3 dimensionale manier opnieuw geremastered waarbij alle warmte en intimiteit van de songs optimaal tot recht komt. Alle in de studio opgenomen instrumenten en zang, van diep laag tot bijna onhoorbaar hoog, zijn nu optimaal hoorbaar. (Een goed geluidsinstallatie is natuurlijk wel een aanbeveling in deze).