The Wytches – Annabel Dream Reader
Door op 13 september 2014

Band: The Wytches
Album_title: Annabel Dream Reader
Genre: Surf doom, psychedelic rock
Release_date: 08/25/2014
Label: Heavenly Recordings
Rating: Vier sterren (4)
Annabel Dream Reader The Wytches
4
4

De naam van het psychedelische rocktrio uit Brighton zingt al een tijdje rond: na een paar enerverende liveshows op onder meer Paaspop, tours met onder andere Blood Red Shoes en Cloud Nothings en eerste steengoede single Robe For Juda laat deze band ook op plaat horen de hype meer dan waard te zijn.

Annabel Dream Reader heet het overweldigende debuut. De logge baslijnen, zwabberende en feedbackende gitaren, krassende stem van zanger/gitarist Kristian Bell en vuige productie doen niet onder voor het oorverdovende livegeluid van de jongens en doen stiekem denken aan Nirvana’s debuut Bleach (de baslijn in Gravedweller doet sterk denken aan Love Buzz), maar net zo goed horen we sludge en doom à la Electric Wizard. Het feit dat het in twee dagen live is opgenomen op tape speelt ongetwijfeld mee.

Dat is absoluut geen misselijke naam om mee vergeleken te worden. Maar luister vooral zelf. Na woest swingende opener Digsaw neemt de band meteen gas terug op Wide At Midnight, om tegen het einde gewelddadig open te barsten. Gravedweller is spookachtig briljant, met liedjes als Weights And Ties en Summer Again bewijst dat de band ook ingetogen herrie kan maken, tel daar de sterke songteksten en de flinke snuf surf bij op (Bell is groot fan van The Growlers): crowdsurfen gegarandeerd.

De komende maanden is de band vooral in het thuisland en de VS onderweg, laten we hopen dat The Wytches daarna snel weer in de buurt spelen.

Tracklisting Annabel Dream Reader:

 1. Digsaw
 2. Wide At Midnight
 3. Gravedweller
 4. Fragile Male
 5. Burn Out The Bruise
 6. Wire Frame Mattress
 7. Beehive Queen
 8. Weights And Ties
 9. Part Time Model
 10. Summer Again
 11. Robe For Juda
 12. Crying Clown
 13. Track 13