The Who: Quadrophenia – The Director’s Cut (Boxset)
Door op 31 oktober 2011

Band: The Who
Album_title: Quadrophenia
Genre: Rock
Label: Polydor

Op 11 november zal er een heruitgave van The Who’s Quadrophenia gaan verschijnen als dikke boxset. De speciale uitgave, van het origineel in 1973 uitgebrachte album, is opnieuw geremastered en speciaal samengesteld door Pete Townshend zelf.

Na het klassieke album Who’s Next uit 1971 keerde Pete Townshend terug naar het concept van de rock opera, al eerder zeer succesvol met het in 1969 uitgebrachte album Tommy. De band kwam met een ambitieus meesterwerk naar buiten: Quadrophenia.

Gebaseerd op het verhaal van Jimmy beschrijft Quadrophenia de strijd van een jonge ‘mod’ en het volwassen worden in het midden van de jaren 60. Het verhaal is sterk beïnvloed door de vroege fans van The Who uit het originele mod tijdperk, hun angst, eenzaamheid en andere thema’s die ook nu nog actueel zijn.

“Deze heruitgave is mede tot stand gekomen door de voortdurende interesse in en de aanhoudende actualiteit van Quadrophenia, aldus Pete Townshend. The Who heeft in 2010 in het kader van Teenage Cancer Trust Quadrophenia live opgevoerd in de Royal Albert Hall. De reacties op dat optreden waren zo positief dat Townsend en zanger Roger Daltrey (de enige nog levende Who leden) overwegen in 2012 nog eenmaal te gaan toeren met Quadrophenia. .

De Quadrophenia Super-deluxe boxset geeft een uniek inzicht in het ontstaan van dit baanbrekende album, mede door nooit eerder uitgebrachte demo’s en nummers die niet op het originele album terecht kwamen. Quadrophenia wordt heruitgebracht als 2CD, originele 2LP Vinyl versie en als Super-deluxe boxset met als extra’s een 5.1 DVD, een hardcover boek met persoonlijke notities, unieke foto’s en andere memorabilia.

Quadrophenia: The Director’s Cut is een absolute must have voor The Who fans en iedereen die interesse heeft in de rock uit de begin jaren 70.

Pete Townshend : ‘Quadrophenia is the Who album I am most proud of’