The Who Quadrophenia – Live In London op dubbel CD en DVD
Door op 03 juni 2014

Band: The Who
Album_title: Quadrophenia – Live In Londen
Genre: Rock
Label: Universal

Dat Pete Townshend en Roger Daltrey (de overgebleven leden van The Who) goed op dreef waren tijdens de tour rond het 40-jarig jubileum van de rockopera Quadrophenia, was niet alleen in de Ziggodome in Amsterdam te horen, maar bewijst ook de registratie Live In London.

In 2012/2013 maakte The Who de groots opgezette Quadrophenia and More Tour, waarbij ze hun baanbrekende rockopera in z’n geheel speelden als herinnering aan het feit dat het dubbelalbum 40 jaar geleden uitkwam. Het tour bleek een groot succes en een herkennismaking met de rockopera die zo vaak in de schaduw stond van Tommy, de eerste rockopera die Pete Townshend schreef. Het concert gegeven op 8 juli in de Wembley Arena in Londen werd zowel in beeld als geluid vastgelegd.

Met een geweldig geluid en een krachtig spelende band, met gitarist Townshend in een nog steeds opvallend dominante en aanstekelijke hoofdrol en Daltrey nog steeds geweldig bij stem, waren de concerten een waar feest. Londen is daar bepaald geen uitzondering op. Natuurlijk vallen naast Daltrey en Townsend ook de prima prestaties op van Pete’s broer Simon Townshend op gitaar en de geweldige Pino Paladino op bas en Scott Devours op drums blijken uitstekende vervangers van de onvervangbare John Entwhistle en Keith Moon. Legendarische songs als The Real Me, The Punk And The Godfather en Doctor Jimmy krijgen uitstekende uitvoeringen mee en een geweldig emotionele uitvoering van Love Reign O’er Me blijft de ideale Quadrophenia afsluiter.

Als fijne toegift werden net als in Amsterdam ook in Londen Pinball Wizard, Who Are You, You Better You Bet, Baba O’Riley en Won’t Get Fooled Again gespeeld. Het helaas wat gezapige Tea & Theatre, afkomstig van hun allerlaatste album Endless Wire uit 2006, sluit het concert definitief af.

Gebaseerd op het verhaal van Jimmy verteld Quadrophenia het verhaal van een jonge mod en zijn moeite op te groeien in de midden Jaren 60. De rockopera was opgezet als reflectie van de 4 karakters in The Who en bevat veel van de beste en meest emotionele songs die Townshend ooit schreef. Het dubbelalbum werd vaak in de schaduw gezet van het eerder verschenen en super succesvolle Tommy maar over de jaren werd Quadrophenia, vooral door de diepe emotie die in de songs schuilt, als favoriet gezien. De optredens van de 40th Anniversary of Quadrophenia werden door Daltrey voorzien van fraaie beelden waarin ook een emotionele hommage aan de overleden Who leden Entwhistle en Moon te zien was.

The Who Quadrophenia – Live in London is uit op dubbel CD en DVD.

Tracklisting Quadrophenia – Live in London:

CD1:

 1. I Am The Sea
 2. The Real Me
 3. Quadrophenia
 4. Cut My Hair
 5. The Punk And The Godfather
 6. I’m One
 7. The Dirty Jobs
 8. Helpless Dancer
 9. Is It In My Head?
 10. I’ve Had Enough
 11. 5:15

CD2:

 1. Sea And Sand
 2. Drowned
 3. Bell Boy
 4. Doctor Jimmy
 5. The Rock
 6. Love Reign O’er Me

Bonus Performances:

 1. Who Are You
 2. You Better You Bet
 3. Pinball Wizard
 4. Baba O’Riley
 5. Won’t Get Fooled Again
 6. Tea & Theatre