The Who komt met Quadrophenia naar Nederland
Door op 28 januari 2013

Band: The Who
Album_title: Quadrophenia
Genre: Rock

Zojuist heeft de The Who hun Europese Quadrophenia and More Tour aangekondigd. Als onderdeel van deze tour treedt de legendarische Britse rock band op vrijdag 5 juli op in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Tijdens deze tournee speelt The Who het album Quadrophenia in zijn geheel plus enkele grote hits. De kaartverkoop start vrijdag 1 februari om 10 uur.

The Who wordt al decennia gerekend tot de grootste rockbands ter wereld. In de jaren ’60 en ’70 scoort het kwartet uit Londen diverse top 10 hits als My Generation, Substitute en Baba O’Riley. De band verkocht meer dan 100 miljoen albums en won elke award denkbaar, waaronder Grammys, Brit Awards en een Lifetime Achievement award. Ook is The Who opgenomen in zowel de Amerikaanse als Engelse Rock N Roll Hall of Fame. Aangezien originele drummer Keith Moon en bassist John Entwhistle zijn overleden zullen zanger Roger Daltrey en gitarist Pete Townsend (die het brein achter vrijwel alle Who songs en zker achter Quadrophenia was) het optreden verzorgen met gastmuzikanten. Voor diegene die overtuigd willen worden over de kwaliteit daarvan moeten maar even opnamen bekijken en beluisteren van het verpletterende optreden wat The Who gaf tijdens 12.12.12. in Madison Squire Garden, New York voor Sandy Relief.

Het verhaal van Quadrophenia gaat over twee dagen in het leven van ene Jimmy, een Engelse mod uit de vroege jaren zestig. “This story is set on a rock!” kondigde Pete Townshend aan bij één van hun live optredens. Die opmerking wijst erop dat de opera min of meer een voorstelling is van Jimmy’s terugkijk naar de laatste paar dagen die hem naar deze droevige situatie hebben gebracht, waar hij zich aan het eind van het verhaal bevindt.

The Who speelde voor het het laatst in Nederland in 2007 in een uitverkocht Ahoy.

Written in Music Nieuwsbrief