The Strypes – Snapshot
Door op 24 september 2013

Band: The Strypes
Album_title: Snapshot
Genre: Rock
Release_date: 09/09/2013
Label: Virgin Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3237282
Snapshot The Strypes
3.5
3.5

Als er een band vorig jaar en begin dit jaar werd gehyped was het wel de jonge band The Strypes. Het Ierse kwartet, waarvan de gemiddelde leeftijd ongeveer 17 jaar is, zou de revelatie van dit jaar gaan worden!

Met ijzersterke youtube video’s werd de band de wereld ingebracht. Megaslimme compagne die natuurlijk heel veel verwachtingen teweeg bracht. Al helemaal als helden als Dave Grohl, Noel Gallagher, Paul Weller en Elton John die hoog over de band op gaan geven. Nu hun debuut Snapshot in de winkels ligt kunnen we ze daadwerkelijk op waarde gaan schatten.

Gelijk met de openingssong Mystery Man, kunnen we in ieder geval horen dat de jonge band geweldig kan spelen en dat alles productietechnisch helemaal klopt. De song knalt de speakers uit! Maar wat wil je ook met legende Chris Thomas op de productiestoel? Ook songs als Blue Collar Jane, She’s So Fine en Muddy Waters Rollin’ And Tumblin’ zijn prima visitekaartjes. De rest van het album heeft een al net zo indrukwekkende dikke ‘in your face’ sound. Daarnaast heeft zanger Ross Farrely lekker veel branie in zijn stem en is gitarist Josh McClorey een ongelooflijk talent. Wat kan die gast een heerlijk vet geluid uit zijn gitaar halen en heerlijk los soleren.

Snapshot is een lekker album vol lekkere songs, al kan ook gezegd worden dat de band wel erg in het verleden blijft hangen. De sound van de jonge Rolling Stones, Yardbirds en zelfs Dr.Feelgood is nooit ver weg. The Strypes klinken als een band uit de jaren 60 en hebben helaas niet de kans gepakt die sound naar het nu te tillen. Dat is absoluut een gemiste kans. Wat zou deze band ermee geholpen zijn een talent als Jake Bugg, die juist wel een oude naar een nieuwe, geheel eigen sound weet te tillen, in de gelederen te hebben. Zoals een band als The Strokes de New York punk uit de middenjaren 70 nieuwe leven inblies. Op het volgende album maar wat meer avontuur graag. De muzikale klasse en ook de looks en coolness hebben de mannen van The Strypes namelijk zeer zeker.

Tracklisting Snapshot:

 1. Mystery Man
 2. Blue Collar Jane
 3. I’m A Hog For You Baby
 4. What The People Don’t See
 5. She’s So Fine
 6. I Can Tell
 7. Angel Eyes
 8. Perfect Storm
 9. You Can’t Judge A Book By The Cover
 10. What A Shame
 11. Hometown Girls
 12. Heart Of The City