The Jimi Hendrix Experience – Miami Pop Festival
Door op 04 november 2013

Artiest: Jimi Hendrix
Band: The Jimi Hendrix Experience
Album_title: Miami Pop Festival
Genre: Rock
Release_date: 10/31/2013
Label: Sony
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3246024
Miami Pop Festival The Jimi Hendrix Experience
3
3

Na het uitbrengen van People, Hell And Angels eerder dit jaar, vertelde de familie van Hendrix (beheerders van Jimi’s muzikale erfenis) dat de bodem van de archiefkist was bereikt. Alle noten die Hendrix ergens in een studio heeft vastgelegd zijn nu wel in een of andere vorm verschenen. Aangezien er nog steeds goed geld met Hendrix materiaal wordt verdiend, is het logisch dat men gaat zoeken naar nieuwe inkomstenbronnen. Die heeft men gevonden in concertregistraties.

Het optreden dat Hendrix op 18 mei 1968 gaf in Miami verscheen onlangs op cd. De geluidskwaliteit van de opname valt niet eens tegen als je bedenkt dat het 45 jaar geleden op tape werd vastgelegd. Hendrix, drummer Mitch Mitchell en bassist Noel Redding spelen een set van hits op een van de eerste grote festivals aan de oostkust van de Verenigde Staten. De setlist bevat dan ook geen verrassingen. Zoals we gewend zijn, speelt Hendrix de liedjes van zijn albums niet klakkeloos na, maar improviseert en experimenteert met arrangementen. Dat levert onderhoudende versies op van Tax Free en Red House met fraaie subtiele passages. Hier en daar scheurt Hendrix er ook onbedaarlijk op los zoals in I Don’t Live Today.

Het materiaal op deze cd is zeer bekend en van alle nummers zijn beter klinkende versies beschikbaar. De shows (Hendrix speelde ’s middags en ’s avonds) zijn goed, maar niet zo relevant als die op Woodstock, in Monterey of  met Band Of Gypsys. Deze cd is dan ook bij uitstek en eigenlijk uitsluitend geschikt voor die-hard Hendrix fans.

Tracklisting Miami Pop Festival

 1. Introduction
 2. Hey Joe
 3. Foxey Lady
 4. Tax Free
 5. Fire
 6. Hear My Train A Comin’
 7. I Don’t Live Today
 8. Red House
 9. Purple Haze
 10. Fire (afternoon show)
 11. Foxey Lady (afternoon show)