The Brandos – In Exile Live(4) / Pass The Hat (3½) / Nowhere Zone (3½)
Door op 15 augustus 2018

Op het podium blijven The Brandos een imponerend hecht team. Met In Exile , een uit december ’94 daterende live-registratie van concerten in de Amsterdamse Paradiso en Tivoli in Utrecht brengt Kincaid  met de hulp van bassist Ernie Mendillo een knap uitgebalanceerde set opgebouwd met het sterkste werk uit de studioplaten. De vertrouwde, stevig rockende, passages worden afgewisseld met akoestische door de banjo en mandoline van Kincaid, aangestuurde momenten. Daarbij worden fragmenten uit The Light Of Day met interpretaties van enkele traditionals vermengd. Scott Kempner debiteert Get Tough en ter afsluiting komt Kincaid aanzetten met het op zijn fascinatie voor John Fogerty gebaseerde Fortunes Of War en het van The Sonics geleende Psycho.

brandos-4

Tracklisting In Exile- Live

 1. Hard Luck Runner
 2. Anna Lee
 3. The Solution
 4. Partners
 5. The Warrior’s Son
 6. The Light Of Day
 7. Come Home
 8. The Last Tambourine
 9. Hard Times Come Again No More
 10. Skillett Good ’n’ Greasy
 11. Gettysburg
 12. Fight For love
 13. Gunfire At Midnight
 14. Strychnine
 15. The Recruiting Sergeant
 16. Get Though
 17. Fortunes Of War
 18. Psycho

We zijn ondertussen halverwege de jaren negentig en op de cover van de vierde studioplaat Pass The Hat poseren Kincaid en kompanen met akoestisch instrumentarium. Enigszins misleidend, met uitzondering van  het akoestische deuntje Tell Her That I Love Her, domineert het stevigere werk. Met  nieuwe gitarist Frank Giardano die de ondertussen opgestapte Kempner vervangt en de intact gebleven ritmesectie rocken The Brandos als vanouds en dat is geen toeval, het nieuwe werk wordt aangevuld met vier herwerkte songs uit de nooit uitgebrachte langspeler Trial By Fire. Als bonus krijgen we nog een intimistische concertversie van het aan Union Man gekoppelde Gettysburg en het eveneens voor Leideskade Live opgediepte Green River, naast het semi-akoestische uitvoering We Are No Man.

brandos-5

Tracklisting Pass The Hat:

 1. Pass The Hat
 2. The Siege
 3. Tell Her That I Love Her
 4. The Other Side
 5. Can’t Go Home
 6. You Still Be Mine
 7. The Bog Snafu
 8. German, Skies
 9. Let The Teardrops Fall
 10. My Friend

Bonustracks:

 1. Union Dixie /Gettysburg
 2. Green Rive
 3. We Are No Man

Op het uit ’98 daterende Nowhere Zone treffen we naast de titeltrack van het destijds geweigerde Trial By Fire de vijf resterende songs aan. De Amerikaanse roots worden uitgebreid aangeboord met Richard Berrys Have Love Will Travel en het op rustieke fingerpicking leunende Jailer Bring Me Water van Bobby Darin Kincaids The Smoky Mountain Lament is een uitgesponnen folkepos. In de ondertussen vertrouwde Fogerty rubriek zit Lodi en in de boussectie vinden we Sinister Purpose een ander uit de vroege Creendence Clearwater Revival stammend nummer  van Fogerty  geflankeerd door liveversies van Cochrans Twenty Flight Rock en Have Love Will Travel.

beandos-6

Tracklisting Nowhere Zone:

 1. Nowhere Zone
 2. Lodi
 3. Trial By Fire
 4. Have Love Will Travel
 5. No Secrets, No Lies
 6. Jailer Bring Me Water
 7. Contribution
 8. The Smoky Lament
 9. Desperado Love
 10. The War Is Over

Bonustracks:

 1. Twenty Flight Rock
 2. Have Love Will Travel
 3. Sinister Purpose