The Adolescents – The Fastest Kid Alive
Door op 13 juli 2011

Band: The Adolescents
Album_title: The Fastest Kid Alive
Genre: Punkrock
Release_date: 05/26/2011
Label: Concrete Jungle
Rating: Tweeënhalve ster (2.5)
Soundsid: 2918009
The Fastest Kid Alive The Adolescents
2.5
2.5

Het titelloze debuut van de Adolescents uit 1981 behoort tot de reeks Amerikaanse punk klassiekers en daarmee kreeg de band uit Orange County een legendarische status. Samen met surf punkers Agent Orange en met Social Distortion leverden ze tevens de blauwprint op voor Orange County punkrock. De band stopte een jaar later, maar heeft verschillende comebacks beleeft. De albums die ze voortbrachten haalden het, ondanks dat ze zeker niet slecht waren, nooit meer bij hun debuut.

Tony Reflex en Steve Soto (2 originele leden) hebben de krachten toch weer gebundeld en met 3 nieuwelingen hebben ze weer een nieuw album uitgebracht. Hun 5e en de opvolger van het in 2005 verschenen O.C. Confidential.

Waar O.C. Confidential verdomd geïnspireerd klonk en een aantal sterke songs kende, klinkt The Fastest Kid Alive slapjes en een beetje futloos.

Tony is wel heel goed bij stem, maar tekstueel en vooral muzikaal is het dit keer niet zo geslaagd. Bijna alleen maar mid tempo rock ’n roll zonder de  koortjes en dubbele vocalen die op het vorige album hoogtij vierde. De drive, het vuur en de inspiratie ontbreken. Too Fast, Too Loud, het 6e nummer is de eerste met een beetje pit. Ook Orange Crush en Serf City zijn geslaagd, maar dat is toch wel een redelijk magere score voor een band van dit kaliber.

The Fastest Kid Alive is geen slecht album, maar van mannen als Tony Reflex en Steve Soto mag je meer verwachten.

Tracklisting The Fastest Kid Alive

 1. Operation FTW
 2. Inspiration
 3. Wars aren’t Won, Wars Are Fought
 4. One Nation Under Siege
 5. Babylon By Bomb
 6. Too Fast, Too Loud
 7. Learning To Swim
 8. Can’t Change The World With A Song
 9. Change Crush
 10. Serf City
 11. The Jefferson Memorial Dance Revolution
 12. Tokyo Au Go-Go
 13. No Child Left Behind
 14. Branded
 15. Peace Don’t Cost A Thing