Suplecs – Mad Oak Redoux
Door op 09 februari 2011

Band: Suplecs
Album_title: Mad Oak Redoux
Genre: stonerrock
Label: Small Stone
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2866143
Mad Oak Redoux Suplecs
4
4

Suplecs vormt samen met Down het kloppende hard van de heavy music uit New Orleans. Een andere overeenkomst is natuurlijk dat ook deze band persoonlijk leed heeft geleden door de orkaan Katrina. Dat heeft hun perspectief logischer wijze wel veranderd en dat is tekstueel te merken, zoals overduidelijk in Fema Man:
And the water came up
and our city went down
we all looked for the government
There’s no government around

I speak the truth
And it ain’t that pretty
Cuz on august 29
We all died a little bit for our city

Ook in andere songs komt het min of meer terug, bijvoorbeeld in de piss off song voor de ex vriendin van Danny Nick, Tried To Build An Engine. In deze track doen de vocalen en de riffs mij af en toe denken aan Fu Manchu, wat overigens ook het geval is bij het snelle Stepped On.

Een gebeurtenis als hurricane Katrina brengt ook een ongelofelijke kracht in mensen naar boven. Suplecs is veel verloren (alle spullen gestolen, oefenruimte weg, deal kwijt), maar is met dit vierde album supersterk terug gekomen. Getekend door Small Stone levert Suplecs hun beste en meest consistente album af. Het zelfvertrouwen en de vechtlust spatten van Stand Alone, het eerste nummer van het album, af. En gedurende deze plaat wordt dat gevoel niet minder. Niet dat het recht toe rechtaan rocken is wat de klok slaat, integendeel. Suplecs rockt, groovt, maar sleept ook, bijvoorbeeld in het mooi opgebouwde 2 x4 of het ultra logge Switchblade. In dit lang uitgesponnen nummer zit ook een geweldig tussenstuk met mooi gitaarwerk. Zoals al eerder gezegd, een knap staaltje werk.

Tracklisting Mad Oak Redoux:

  1. Stand Alone
  2. FEMA Man
  3. Once Again
  4. Tried to Build an Engine
  5. World’s on Fire
  6. 2×4
  7. In Your Shadow
  8. Stepped On
  9. Coward
  10. Switchblade

Written in Music Nieuwsbrief