Sun Gods In Exile – Thanks For The Silver
Door op 29 mei 2012

Band: Sun Gods In Exile
Album_title: Thanks For The Silver
Genre: rock, hardrocl
Release_date: 04/24/2012
Label: Small Stone Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3065818
Thanks For The Silver Sun Gods In Exile
4
4

Sun Gods In Exile is een 5 koppig rockmonster uit Portland, dat 3 jaar na hun debuut Black Light, White Lines, met een ijzersterke opvolger komt. Gitaar liefhebbers zullen 55 minuten lang smullen van de gierende solo’s en heerlijke riffs. De band heeft een perfecte mix gevonden tussen AC/DC en The Black Crowes aangevuld met een vleugje Blackfoot. Stampende hard- en southern rock, geïnjecteerd met een volle dosis soul.

Medeverantwoordelijk voor die soul is nieuw vast bandlid Chris Neal (piano, orgel, harmonica en slide gitaar) die een behoorlijke extra dimensie aan het geluid van de band heeft gegeven. De gitaartandem D’ Agostino en Hitchcock laten de metal invloeden die ze af en toe op hun debuut door lieten sijpelen voor wat het is en toveren alleen nog maar pure en onversneden rock ’n roll uit hun zes snarige zwaarden.

Dat levert een grote hoeveelheid geweldige nummers op zoals het slepende Since I’ve Been Home, compleet met soulvol koortje, of het vuige Hammer Down waarvan de riffs zo uit de AC/DC koker lijken te komen. Helemaal mooi is de southern ballad Thanks For The Silver. 7 minuten lang smullen van de geweldige opbouw en eindsprint. En dan hebben we het nog niet eens over de heerlijke boogie van Nobody Knows of het aan Nugent doen denkende Smoke & Fire.

Geen moeilijk tweede album dus voor deze band, 3 jaar lang hebben ze gewerkt aan een perfecte rock album en daar zijn ze met vlag en wimpel in geslaagd.

Tracklisting Thanks For The Silver:

  1. Hammer Down
  2. Moonshine
  3. Writing On The Wall
  4. Climb Down
  5. Since I’ve Been Home
  6. Broken Bones
  7. Smoke & Fire
  8. Nobody Knows
  9. Thanks For The Silver
  10. I Burried My Bitch’s Car