Sun Domingo – Live In Montreal
Door op 25 oktober 2010

Band: Sun Domingo
Album_title: Live in Montreal
Genre: rock
Release_date: 10/18/2010
Label: Rock Ridge Music
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 2827096
Live in Montreal Sun Domingo
3
3

Het onbekende trio Sun Domingo uit Atlanta bestaat uit muzikanten die allen groot fan zijn van Marillion. Vorig jaar april kregen ze de kans om voor Marillion te openen op de conventie van de band en haar fans in Montreal, Canada. De heren grepen die kans met beide handen aan en namen het concert op voor een live-cd. Die concertregistratie is uiteindelijk het debuutalbum van Sun Domingo geworden, althans als we de eerder verschenen EP even beschouwing laten. Slechts weinig bands gingen Sun Domingo voor. De Engelse band Vardis debuteerde met een live album (300 mph) en ook Stampede (Official Bootleg) en AIIZ (The Witch Of Berkeley) deden dat, maar verder schieten me weinig bands te binnen.

Sun Domingo speelt melodieuze rockmuziek die sterk is beïnvloed door –hoe kan het anders- Marillion (en dan vooral het post-Fish tijdperk), Rush en diverse artiesten uit het fusion genre zoals Mike Stern en John Scofield. Hoewel zanger/bassist Jason Pomar, drummer Nathan Lathouse en gitarist Edgel Groves Jr. niet het niveau van instrumentbeheersing hebben van Stern of Scofield wordt er over het algemeen goed gemusiceerd. Opmerkelijk is dat het enige instrumentale nummer Mad Maze met kop en schouders boven de rest van het materiaal uitsteekt.

Sun Domingo is een aardig bandje, maar zonder exceptionele liedjes, muzikanten of zanger is het toch een beetje dertien-in-een-dozijn rockband. Goed, degelijk en getalenteerd, maar tegelijk weinig opzienbarend. Daar verandert een goede cover van Led Zeppelin’s Immigrant Song niets aan.

Tracklisting Live In Montreal:

 1. New Love City
 2. Santa Teresa
 3. A Song In Your Name
 4. Gwlyddyn
 5. Sweetest And Saddest
 6. Fingers Of Love
 7. Mad Maze
 8. Burning Both Ends
 9. Ohio Song
 10. The Race Has Already Begun
 11. Immigrant Song
 12. Something Face
 13. White Noise
 14. Mercy
 15. New Love City