Steven Tyler goes country
Door op 14 mei 2015

Artiest: Steven Tyler
Genre: Country

De flamboyante Aerosmith zanger Steven Tyler ontplooit al enige tijd activiteiten buiten Aerosmith om, zo was er de single Love Lies voor de Japanse film Space Battleship Yamato, de single It Feels So Good en zijn deelname aan de jury van American Idol. De jaren lijken maar geen grip te krijgen op de inmiddels 67 jarige Tyler. Fit en slank als altijd leidt hij een druk leven. Vlak voor de zomer tournee van Aerosmith door de Verenigde Staten en Canada brengt hij de eerste single van zijn solodebuut uit. Het nummer heet Love Is Your Name en is zoals aangekondigd geen rock, maar een country nummer.

Steven Tyler heeft een zwak voor dat genre en wellicht ook commerciële intenties want country is het enige genre dat aan de andere kant van de Atlantische oceaan als enige nog flink verkoopt naast hiphop-R&B en gladde, hijgerige popmuziek. Om zijn nieuwe stijl zo goed mogelijk te promoten tekende Tyler een overeenkomst met Dot Records, onderdeel van de Big Machine Label Group die mede-verantwoordelijk is voor het succes van Taylor Swift en Tim McGraw.

Tyler meldde dat hij door de verplichtingen met Aerosmith geen tijd genoeg had om zijn album te voltooien. Dat gaat hij na de tournee doen. “I’ve got to find time to come back and record these songs after the Aerosmith tour,” zei Tyler. “But I flit from flower to flower, country to country, looking for good times and singing about the last time. That’s what I’m putting into the country songs.”

Love Is Your Name werd opgenomen in de Blackbird Studios in Nashville onder hoede van producer Dann Huff. Hieronder kun je de single luisteren:

De eerste live uitvoering deed Steven in American Idol op 14 mei:

Zijn zijn vorige single: It Feels So Good