Steve Miller Band – Fly Like An Eagle (2010 CD/DVD)
Door op 08 november 2010

Artiest: Steve Miller
Band: Steve Miller Band
Album_title: Fly Like An Eagle
Genre: Rock
Release_date: 15/05/1975
Label: Capitol
Release_date_reissue: 11/08/2010
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 2827958
Fly Like An Eagle Steve Miller Band
4.5
4.5

Met een dubbeldikke uitvoering wordt het legendarische Steve Miller Band album Fly Like An Eagle (1975) opnieuw uitgebracht. Het was het negende Steve Miller Band album en hun meest succesvolle, mede door de hitsingles Rock’n Me, Take The Money And Run en natuurlijk de titelsong.

Steve Miller had al een grote reputatie opgebouwd toen Fly Like An Eagle uitkwam. Als geweldige gitarist had hij al optimaal indruk gemaakt. De muziek die zijn band maakte, een mix van rock en psychedelica, had een eerste basis gelegd. Het driemanschap wat Steve Miller Band vormde bestond naast Miller, op gitaar en zang, uit bassist Lonnie Turner en drummer Gary Mallabar. Met het album The Joker (1973) werd een meer melodische kan gekozen met echte songs. Het succes kwam al snel met de titelsong. Juiste tijd, juiste plek.

Fly Like An Eagle bleek vervolgens een nog sterker album. De rhythm & blues stijl werd binnen fijne songs uitgebouwd tot een zeer aanstekelijk geheel. Met de zeer succesvolle hitsingles Rock’n Me, Take The Money And Run en de titelsong als absolute motor werd Fly Like An Eagle een wereldwijde klapper met miljoenen verkopen. De Steve Miller Band werd een waar fenomeen en verkocht met alle gemak en stadions uit.

Fly Like An Eagle blijft, ook na 35 jaar een geweldig album. De drive van de bandleden, de pakkende songs en riffs, de stem en de excellente gitaarpartijen van Miller en de uitstekende rhythmsectie Turner en Mallabar maken het album een waar meesterstuk. Een tijdloos meesterstuk. Bij de deluxe editie is naast een 3tal extra tracks (waaronder een eerste versie van Take The Money And Run onder de titel Take The Joker And Run) ook een DVD te vinden. Een 2 uur durend concert uit 2006 opgenomen in het Shoreline Amfitheatre, Mountain View in Californië, biedt een zeer ruime selectie uit Miller’s oeuvre. Met gasten als Joe Satriani, George Thorogood en mondharmonicaspeler Norton Buffalo is het een indrukwekkend concert te noemen. Miller is nog steeds prima in vorm, vooral op zijn gitaar.

Tracklisting Fly Like An Eagle (album):

 1. Space Intro
 2. Fly Like An Eagle
 3. Wild Mountain Honey
 4. Serenade
 5. Dance, Dance, Dance
 6. Mercury Blues
 7. Take The Money And Run
 8. Rock’n Me
 9. You Send Me
 10. Blue Odyssey
 11. Sweet Maree
 12. The Window
 13. Fly Like An Eagle (1978 versie)
 14. Take The Joker And Run
 15. Rock’n Me (slow version)

DVD

 1. Swingtown
 2. True Fine Love
 3. Abracadabra
 4. Dance, Dance , Dance
 5. Wild Mountain Honey
 6. Nature Boy
 7. Mercury Blues
 8. The Stake
 9. Shu Ba Du Du Ma Ma Ma Ma
 10. I Love The Life I live, I Life The Life I Love
 11. Got Love Of You Want It
 12. Gangster Of Love
 13. All Your Love (I Miss Loving)
 14. I’m Tore Down
 15. Slow Blues
 16. Crossroads
 17. Fly Like An Eagle
 18. Take The Money And Run
 19. Rock’n Me
 20. Jungle Love
 21. The Joker
 22. Serenade

Extra: Fly Like An Eagle album – 5.1 Surround Sound Mix

* Fly Like An Eagle is de eerste in een serie van heruitgaven van het werk van Steve Miller. In de komende maanden kunnen we een flinke aanvulling gaan verwachten op het oeuvre van Steve Miller. Alle albums zullen verschijnen met vele extra’s.