Sky Pilots gaat de festivals rocken
Door op 09 februari 2014

Sky Pilots_“Muziek met een grote mond en een nog groter hart”; zo werd Sky Pilots aangekondigd voor hun debuut op Noorderslag. De belofte werd meer dan waargemaakt: de band combineert het beste uit de rock & roll van de afgelopen vijf decennia en is live energiek, opwindend en dansbaar. Op 7 april zal Sky Pilots’ titelloze debuutalbum worden uitgebracht.

Zanger Matthijs ‘Duijf’ van Duijvenbode werkte eerder (als toetsenist, songschrijver of producer) samen met Anne Soldaat, Tim Knol en Douwe Bob. Bij Sky Pilots staat hij dus achter de microfoon, center stage, omringd door gitarist Robin Berlijn (ex-Fatal Flowers), bassist Mano Hollestelle en drummer Kees Schaper, ook geen onbekende van de eerdergenoemde Tim Knol en Douwe Bob.

De songs van Sky Pilots zijn catchy, aanstekelijk, opwindend, meezingbaar en je kunt er nog op springen ook, zoals bijvoorbeeld de eerste single Only When It Rains. Ze kunnen ook de voet van het gaspedaal halen, zoals in Dreamers. “Hard waar het moet, zacht waar het kan”, aldus Duijf.

Vorig jaar zomer stond in het teken van opnamen maken in landelijk Friesland, dit jaar gaat Sky Pilots de festivals rocken. Op 14 april staan ze alvast in Paradiso.