Serie Bon Jovi heruitgaven trapt af met New Jersey
Door op 22 mei 2014

Band: Bon Jovi
Album_title: New Jersey
Genre: Rock
Label: Universal Music

Medio jaren tachtig brak Bon Jovi door met de hitsingles Living On A Prayer, Wanted Dead or Alive en You Give Love A Bad Name van het album Slippery When Wet. Het balletje rolde lekker verder met opvolger New Jersey uit 1988 met maar liefst 5 hits (Bad Medicine, Born To Be My Baby, I’ll Be There For You, Living In Sin en Lay Your Hands On Me). Mede dankzij New Jersey groeide Bon Jovi uit tot een stadionact die wereldwijd meer dan 130 miljoen albums verkocht en bakken geld verdiende aan concerttickets.

De band rondom zanger Jon Bon Jovi zat eind jaren tachtig aan hun artistieke piek en had destijds zelfs een dubbelalbum in gedachten. De werktitel van het album was Sons Of Beaches, maar uiteindelijk koos de band voor New Jersey en een enkele plaat met 12 liedjes. Het vijftal (bassist Alec Jon Such zat toen nog gewoon in de band) koos de naam van de staat waaruit de band afkomstig is. Op 30 juni verschijnt een heruitgave van het album, maar ook een deluxe versie waarin de liedjes voor het beoogde dubbelalbum ook op staan. Dat is dus goed nieuws voor de talrijke Bon Jovi fans die de laatste jaren nu niet bepaald getrakteerd werden op memorabele albums.

New Jersey is opnieuw gemasterd voor de heruitgave en wordt in drie versies uitgebracht, een losse cd, een dubbel cd (deluxe) en een versie met een dvd (super deluxe) erbij. New Jersey is de eerste van een reeks heruitgaven naar aanleiding van het feit dat de band dertig jaar geleden debuteerde. Het is ook dertig jaar geleden dat Bon Jovi in Nederland op de bühne stond als voorprogramma van Kiss tijdens de Animalize tour in de IJsselhal te Zwolle. Later dit jaar verschijnen meer heruitgaven met onuitgebrachte studio-opnamen concertopnamen.

De super deluxe versie bevat een DVD met de documentaire Access All Areas: A Rock & Roll Odyssey die werd geschoten door regisseur Wayne Isham. Hij volgde de band op hun wereldtournee en filmde in de band’s thuishaven Giants Stadium en in het Lenin Stadium in Moscow tijdens een van de eerste festivals (Music & Peace festival) met westerse bands (naast Bon Jovi ook Scorpions, Ozzy Osbourne, Cinderella en Mötley Crüe). De documentaire verscheen destijds op VHS, maar nimmer op DVD. Daarnaast zijn er zeven videoclips en een 60 pagina’s tellend boek.

Ondanks een rits matige albums en het vertrek van gitarist Richie Sambora is Bon Jovi nog steeds zeer populair. Het twaalfde album What About Now kwam in tal van landen op de eerste plek binnen en de navolgende tournee was in geld gemeten zelfs de meest succesvolle van 2013.

Tracklisting New Jersey (Deluxe Edition)

DISC 1: NEW JERSEY (original album, remastered) + bonus tracks

 1. Lay Your Hands On Me
 2. Bad Medicine
 3. Born To Be My Baby
 4. Living In Sin
 5. Blood On Blood
 6. Homebound Train
 7. Wild Is The Wind
 8. Ride Cowboy Ride
 9. Stick To Your Guns
 10. I’ll Be There For You
 11. 99 In The Shade
 12. Love For Sale

Bonus Tracks:

 1. The Boys Are Back In Town (Cover of the Thin Lizzy classic)
 2. Love Is War (B-side from Living In Sin single)
 3. Born To Be My Baby (Acoustic Version)

DISC 2: The ‘SONS OF BEACHES’ Demos

 1. Homebound Train
 2. Judgment Day
 3. Full Moon High
 4. Growin’ Up The Hard Way
 5. Let’s Make It Baby
 6. Love Hurts
 7. Backdoor To Heaven
 8. Now And Forever
 9. Wild Is The Wind
 10. Stick To Your Guns
 11. House Of Fire
 12. Does Anybody Really Fall In Love Anymore?
 13. Diamond Ring

Super Deluxe Edition met DVD

Bovenstaande 2 cd’s + DVD

1. ‘ACCESS ALL AREAS: A ROCK & ROLL ODYSSEY’

Directed by Wayne Isham.

The original 1990 88-minute documentary of the band’s epic 16-month world tour in support of the NEW JERSEY album; includes rare backstage, on-the-road, and live concert footage.

First time released in the U.S. on DVD format

2. MUSIC VIDEOS From the NEW JERSEY album

All directed by Wayne Isham.

 1. Bad Medicine (1st Version)
 2. Born To Be My Baby
 3. I’ll Be There For You
 4. Lay Your Hands On Me
 5. Living In Sin
 6. Blood On Blood
 7. Bad Medicine (2nd Version)