Scott Weiland wisselt het tijdelijke voor het eeuwige
Door op 04 december 2015

Artiest: Scott Weiland

Gisterenavond overleed zanger Scott Weiland in een toerbus in Bloomington, Minnesota in de Verenigde Staten. Hij was op toer met zijn nieuwe band The Wildabouts. Het overlijden van Weiland komt niet echt als een verrassing; de voormalig zanger van Stone Temple Pilots en Velvet Revolver heeft een lange historie met drugs. In 1995 werd hij gearresteerd voor het kopen van cocaïne en in 1997 voor het bezit van heroïne. In 1999 bracht hij een jaar door in een gevangenis annex afkickcentrum en ook in 2007 werd hij naar rehab gestuurd.  Een paar dagen geleden waren de signalen al aanwezig, Weiland gaf korte, weinig coherente antwoorden tijdens een interview met een Canadees radiostation. Een journalist schreef in een recensie dat de zanger ‘had crashed and burned.’ De doodsoorzaak is nog niet officieel bekend gemaakt, maar laat zich raden…

Weiland werd bekend met de Stone Temple Pilots, een band die in de VS miljoenen albums verkocht. Na het uiteenvallen van die band werd Weiland de zanger in Velvet Revolver, de band waarin ex Guns N’Roses leden Slash. Duff McKagan en Matt Sorum hun krachten bundelden. Velvet Revolver speelde in Nederland op Pinkpop en in de Heineken Music Hall.  Vorig jaar en begin dit jaar werkte Weiland samen met een ander voormalig GNR lid, Bumblefoot in de band Art of Anarchy. Hieronder kun je de single van hun debuutalbum beluisteren. De band was echter geen lang leven beschoren want Weiland vertrok en startte The Wildabouts, de band waarmee hij tot gisteren op toer was. De gitarist van die band Jeremy Brown overleed in maart van dit jaar als gevolg van … een overdosis. Dat woord Wild in de bandnaam blijkt dus wel van toepassing.

Op sociale media regent het inmiddels condoleance berichten voor Weiland.

Jane’s Addiction gitarist Dave Navarro:  “Just learned our friend Scott Weiland has died. So gutted, I am thinking of his family tonight.” That tweet later appeared to have been removed.

Mötley Crüe bassist Nikki Sixx: “Sad to hear about Scott’s passing.I hope it wasn’t drugs.The saddest part of the story is his kids and family being left behind. RIP”

Alice Cooper: “Deeply saddened by the passing of singer Scott Weiland. What a voice we’ve lost. Thoughts and prayers to his family”

Weiland werd 48 jaar oud en laat een vrouw en twee kinderen achter.