Scott Weiland and The Wildabouts – Blaster
Door op 09 april 2015

Artiest: Scott Weiland
Band: The Wildabouts
Album_title: Blaster
Genre: Rock, hardrock
Release_date: 03/31/2015
Label: e-a-r music
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3400709
Blaster The Wildabouts
3.5
3.5

Het zijn turbulente jaren voor Scott Weiland. Een geflopte tour, huwelijk op de klippen, drugsproblemen, ontslagen uit Velvet Revolver en uit Stone Temple Pilots en , 1 dag voor de release van zijn nieuwe album, wordt dat heugelijke feit overschaduwd door het plotseling overlijden van zijn maatje en gitarist van the Wildabouts, Jeremy Brown

Brown is slechts 34 jaar geworden en speelde al langere tijd samen met Scott. Sinds 2008 vanaf Weilands tweede solo album. De doodsoorzaak is vooralsnog onbekend. Heel triest in ieder geval.

Blaster is het derde album onder Scot’s eigen naam en de opvolger van het in 2008 verschenen Happy. Waar zijn eerste album, 12 Bar Blues, door de nogal experimentele inslag best wel een bijzondere plaat was, en Happy verrassend poppy en daarmee sprankelend klonk, lijkt Blaster niets anders uit te willen stralen dan een hele vette hardrock plaat te zijn. The Wildabouts zijn een retestrakke band die de jaren 70 hard en glamrock als gegoten zit. Dat levert sterke rocksongs op zoals Modzilla, Hotel Rio, het zwaar op T Rex leunende White Lightning en Parachute. Maar ook de jaren 90 blijven niet onaangeroerd zoals hoorbaar in het grunge achtige Bleed Out.

Maar het sterkst is de band in de uitstapjes richting andere genres. De afsluitende countryballad Circles bijvoorbeeld of het jaren 60 achtige Beach Pop.

Blaster is niets meer of minder dan een echte rock ’n roll plaat met het hart op de juiste plaats. Eerlijk en zeer vermakelijk. Het is heel treurig dat dit het laatste is wat gitarist Jeremy Brown op muzikaal gebied heeft gedaan, maar het is wel een fraai afscheid.

Tracklisting Blaster:

 1. Modzilla
 2. Way She Moves
 3. Hotel Rio
 4. Amethyst
 5. White Lightning
 6. Blue Eyes
 7. Bleed Out
 8. Youth Quake
 9. Beach Pop
 10. Parachute
 11. 20th Century Boy
 12. Circles