Scorpions – World Wide Live
Door op 07 januari 2016

Band: Scorpions
Album_title: World Wide Live
Genre: hardrock
Label: BMG
Release_date_reissue: 11/05/2015
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3448459
World Wide Live Scorpions
4
4

Het tweede dubbel live album van Scorpions bevat alleen nummers van de vier voorgaande studioplaten Lovedrive, Animal Magnetism, Blackout en Love At First Sting. Albums die uitgezet in een grafiek snel stijgende verkoopcijfers laten zien. Scorpions was begin jaren tachtig uitgegroeid tot een van de populairste bands in het hardrockgenre en trok in Azië, Noord- en Zuid Amerika en Europa volle zalen. De sfeer op dit album is dankzij de energieke uitvoeringen, het enthousiaste publiek uitstekend en de productie van wie-anders-dan Dieter Dierks staat als een huis. Daar is weinig aan gesleuteld; iedereen die Scorpions ooit live zag weet dat Duitsers en techniek prima samengaan.

Het accent op World Wide Live ligt vooral op de liedjes en veel minder op instrumentale hoogstandjes zoals bij de vermaarde voorganger Tokyo Tapes. Enige uitzondering is Six String Sting, een lange gitaarsolo van Matthias Jabs. De improvisatie die de band in de beginjaren kenmerkte had men in deze periode van zich afgeschud waardoor de nummers weinig afwijken van de studioversies. World Wide Live is feitelijk een greatest hits compilatie in concertvorm. Dertig jaar na de originele release (wat vliegt de tijd) luistert het album nog altijd lekker weg.

De extra’s bestaan uit video-opnamen die tijdens de 1984-1985 wereldtournee zijn gemaakt en bevatten sound checks, ontmoetingen met  fans, concertopnamen en interviews. In totaal dik 80 minuten beeldmateriaal die een aardig inkijkje geven in het reilen en zeilen van de Duitse rockband in hun succesjaren.

Tracklisting World Wide Live

CD

 1. Countdown
 2. Coming Home
 3. Blackout
 4. Bad Boys Running Wild
 5. Loving You Sunday Morning
 6. Make It Real
 7. Big City Nights
 8. Coast To Coast
 9. Holiday
 10. Still Loving You
 11. Rock You Like A Hurricane
 12. Can’t Live Without You
 13. Another Piece Of Meat
 14. Dynamite
 15. The Zoo
 16. No One Like You
 17. Can’t Get Enough (Part 1)
 18. Six String Sting
 19. Can’t Get Enough (Part 2)

DVD

 1. Coming Home (Originally Only Available On VHS)
 2. Blackout
 3. Big City Nights
 4. Loving You Sunday Morning
 5. No One Like You
 6. Holiday
 7. Bad Boys Running Wild
 8. Still Loving You
 9. Rock You Like A Hurricane
 10. Dynamite
 11. Interview Special with R.Schenker,K.Meine,M.Jabs,H.Rarebell