Scorpions – Love At First Sting
Door op 27 december 2015

Band: Scorpions
Album_title: Love At First Sting
Genre: hardrock
Label: BMG
Release_date_reissue: 11/05/2015
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3448455
Love At First Sting Scorpions
4
4

Love At First Sting uit 1984 was een voltreffer voor Scorpions. Sinds de release van voorganger Blackout behoorde Scorpions tot de eredivisie van het genre en dit album katapulteerde de Duitsers tot wereldsterren. De singles Rock You Like A Hurricane, Big City Nights en vooral de ballad Still Loving You werden hits in tal van landen. Wat vooral in de Verenigde Staten en Canada hielp was het optreden van Scorpions op het US festival in 1983. Het US festival, een initiatief van Apple oprichters Jobs en Wozniak was een van de grootste festivals (300.000+ bezoekers) die ooit werden georganiseerd en later op de Amerikaanse TV werd uitgezonden. Scorpions verwierf door dat optreden zoveel bekendheid dat Love At First Sting direct na de release de charts inschoot en daar lange tijd in de hogere regionen bleef hangen.

Conform Scorpions’ reputatie zorgde de albumhoes, een foto van Helmut Newton, weer voor de nodige controverse (heeft het stel nu wel of niet geslachtsgemeenschap). Controverse vertaalt zich meestal in publiciteit en daar vaart elke band wel bij. Gelukkig was het toch vooral de muziek die garant stond voor succes. Stevige en pakkende composities die perfect pasten bij de smaak van de snel in omvang groeiende populatie hardrockers. Onder de bezielende leiding van producer Dieter Dierks leverde de band een schijf af die klonk als een klok. Ruim dertig jaar later luistert het album nog lekker weg. De rockers Rock You Like A Hurricane, Coming Home en Bad Boys Running Wild zijn tijdloze hardrock en hoewel de ballad wat zoetsappig is geworden blijft het wel een klasse nummer. Een aantal nummers bevalt inmiddels wat minder goed; zo is bijvoorbeeld The Same Thrill is te simpel en kan Crossfire evenmin overtuigen.

Deze deluxe uitgave is rijkelijk voorzien van bonusmateriaal met niet eerder uitgebracht demomateriaal, een CD met een live opname van het optreden dat de band gaf in Madison Square Garden in 1984 en een DVD met videoclips, diverse TV optredens en interviews die een blik achter de schermen geven. De clips zijn natuurlijk allang achterhaald en zorgen meer dan eens voor een glimlach door de oubolligheid. Toch overleeft Love At First Sting moeiteloos de tand des tijds. 1984 was een topjaar voor het genre mede dankzij Scorpions, maar ook dankzij toppers van Van Halen (1984), Judas Priest (Defenders Of The Faith), Iron Maiden (Powerslave), Ratt (Out Of The Cellar), Dio (The Last In Line), Metallica (Ride The Lightning) en sterke albums van Dokken, WASP en Queensryche. Kortom, een jaar waaraan menigeen prettige herinneringen zal hebben.

Tracklisting Love At First Sting

CD 1

 1. Bad Boys Running Wild
 2. Rock You Like A Hurricane
 3. I’m Leaving You
 4. Coming Home
 5. The Same Thrill
 6. Big City Nights
 7. As Soon As The Good Times Roll
 8. Crossfire
 9. Still Loving You
 10. Coming Home (Unreleased Demo Version)
 11. Living At Night (Unreleased Demo Song)
 12. First Sting Jam No.1 (Unreleased Demo)
 13. Anytime (You Want It) (Unreleased Demo Song)
 14. Still Loving You (Unreleased Demo Version)

CD 2: Live At Madison Square Garden,New York City 06.07.84

 1. Intro
 2. Coming Home
 3. Blackout
 4. Bad Boys Running Wild
 5. Loving You Sunday Morning
 6. Big City Nights
 7. Holiday (Acoustic)
 8. Still Loving You
 9. Rock You Like A Hurricane
 10. The Zoo
 11. Dynamite

DVD:

 1. Rock You Like A Hurricane (Videoclip)
 2. I’m Leaving You (Video Clip)
 3. Big City Nights (Video Clip)
 4. Still Loving You (Video Clip)
 5. Rock You Like A Hurricane (TV Show Germany 1985)
 6. Still Loving You (TV Show Germany 1985)
 7. Still Loving You (TV Show Germany 1984)
 8. Big City Nights (Monster Of Rock Germany 1986
 9. Interview Special With R.Schenker,K.Meine,M.Jabs,H.Rarebell