Sasquatch – IV
Door op 02 december 2013

Band: Sasquatch
Album_title: IV
Genre: stonerrock
Release_date: 09/24/2013
Label: Small Stone
Rating: Vier sterren (4)
IV Sasquatch
4
4

Als er nu 1 song ontbreekt in de lijst song van het jaar, dan is het The Message van Sasquatch. Schande! Wat een song, en wat een goede keuze om je 4e album mee te starten. Het maakt alleen maar hongerig naar de rest.

En die honger wordt natuurlijk op meer dan bevredigende wijze gestild. Van Sasquatch hoeft men geen grote stappen te verwachten. De band doet gewoon waar ze het beste in is. Een heerlijke, met blues geïnjecteerde, mix tussen hard- en stonerrock afleveren. Ditmaal ietwat minder blues, maar des te meer rock en ook lekker wat psychedelica.

Inmiddels heeft het powertrio Gibbs, Ferante en Cassanova wel bewezen dat ze uitstekende nummers kunnen schrijven en op dit nieuwe album wordt dat keer op keer nog eens extra onderschreven. Gelukkig zijn er nog steeds bands die echt een album afleveren en niet een verzameling losse flodders. IV is een schoolvoorbeeld van een bijzonder volwassen rockplaat . Uptempo hardrockers zoals en Wolves at my Door, het slepende Eye Of The Storm, het groovende Money of het loodzware Smoke Signal. Allemaal leggen ze de compositorische kwaliteiten van de band bloot. Het is een aaneenschakeling van prachtige riffs en pakkende zanglijnen

Sasquatch blijft de stijgende lijn volhouden en ik heb het gevoel dat het meesterwerk nog moet komen. Maar dit is in ieder geval de zoveelste voorbode daar van .

Tracklisting IV:

  1. The Message
  2. Eye Of The Storm
  3. Sweet Lady
  4. Money
  5. Smoke Signal
  6. Wolves At My Door
  7. Me And You
  8. Corner
  9. Drawing Flies