Sammy Hagar nog lang niet toe aan AOW
Door op 27 juni 2013

Artiest: Sammy Hagar
Album_title: Sammy Hagar and Friends
Genre: hardrock
Label: Frontiers

Op sommige mensen krijgt de tijd geen vat. Sammy Hagar zingt nog net zo goed als tijdens zijn debuut bij Montrose zo’n veertig jaar (!) geleden. De hoge uithalen gaan hem nog steeds moeiteloos af en ook qua uiterlijk is er weinig veranderd; de rossige krullen laten Sammy er jaren jonger uitzien dan 65. Hagar vierde successen met Montrose en als solo artiest, werd multi-miljonair als opvolger van David Lee Roth bij Van Halen en vertienvoudigde zijn vermogen toen hij zijn tequila business voor 80 miljoen dollar verpatste. Als eigenaar van twee bars (in Lake Tahoe en in Cabo Wabo, Mexico) speelt hij geregeld met zijn eigen barband (The Waboritas) of maakt platen met zijn vrienden in Chickenfoot.

Nu Chad Smith weer met de Red Hot Chilli Peppers in de weer is en Joe Satriani op solopad, had hij tijd om een nieuw soloalbum te maken. Het is een album vol partnerships geworden waarbij Sammy Hagar samenwerkt met tal van bekenden uit heden en verleden. Het nieuwe album heet dan ook Sammy Hagar And Friends en verschijnt op 27 september bij het Frontiers label.

Met zanger Kid Rock levert hij Knockdown Dragout , met Ronnie Dunn werkte hij aan Bad On Fords and Chevrolets en met Heart’s Nancy Wilson componeerde hij All We Need Is An Island. Zijn Chickenfoot maatjes Michael Anthony en Chad Smith werkten mee aan Going Down waarop de gitaarpartijen warden ingespeeld door Neal Schon (Journey, Santana). Father Sun is een duet met zijn zoon Aaron Hagar. Naast nieuwe nummer staan er ook covers op het album zoals een stampende versie van Bob Seger’s Ramblin’ Gamblin’ Man en Depeche Mode’s Personal Jesus. Naar verluidt is het een album een mix van rock, country, blues en pop. Sammy Hagar and Friends is Hagar’s eerste soloplaat sinds 2008.

Sammy Hagar gaat voorafgaand aan de release van Sammy Hagar and Friends op tournee in de Verenigde Staten met de veelzeggende titel: Four Decades of Rock. Over Europese shows is nog niets bekend.

Sammy Hagar met als bijnaam The Red Rocker, heeft een indrukwekkend cv met Grammy awards en tal van hits zoals I Can’t Drive 55, Rock Candy, Finish What Ya Started, Right Now en Why Can’t This Be Love. Hij heeft 25 platina albums aan de muur en meer dan 40 miljoen albums verkocht. In 2011 kwam hij in het nieuws met zijn opzienbarende autobiografie: Red: My Uncensored Life In Rock.

Written in Music Nieuwsbrief