Royal Blood – How Did We Get So Dark?
Door op 16 juni 2017

Band: Royal Blood
Album_title: How Did We get So Dark?
Genre: Rock
Release_date: 06/16/2017
Label: Warner Brothers
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3683915
How Did We get So Dark? Royal Blood
4
4

Met hun gelijknamige debuut brak Royal Blood drie jaar geleden gelijk wereldwijd groots door. Het was volledig terecht. De songs van het duo Mike Kerr en Ben Thatcher hebben namelijk een overrompelende rockpower die met strakke riffs en ijzersterke melodieën een meesterlijke uitvoering krijgen.

En zeker niet alleen op plaat maar zeker ook op het podium komen hun songs tot hun recht. Ongelooflijk dat de twee mannen dit zo overweldigend voor elkaar krijgen. De flink overstuurde en als een muur van gitaren klinkende bas van Kerr, die ook nog eens een geweldige rockstem blijkt te hebben, en Thatcher met de sound alsof hij twee drumstellen tegelijk bespeelt klinkt op plaat en live alsof er een complete band staat te spelen.

Het goede nieuws is dat hun tweede album How Did We Get So Dark? al net zo hard in je gezicht binnenkomt. De songs zijn weer ijzersterk (ze schijnen er voor dit album 50 geschreven te hebben waarvan er nu 10 zijn verkozen), de sound komt weer in volle vleugen binnen en het album overtuigt weer net zo als hun debuut van twee jaar terug. Geen tweede-album-druk in ieder geval.

Het geweldige titelnummer zet de toon en de eerste single Lights Out duikt daar gelijk overheen. Het super aanstekelijke I Only Lie When I Love You maakt daarna gelijk wel heel erg duidelijk dat er geen concessies zijn gedaan om de sound van band naar een nog groter publiek te vertalen. De band gaat net zo robuust van slag als op hun debuut. Luister naar Where Are You Now? met die heerlijke killerriff, het volvette Hook, Line & Sinker of die geslepen albumafsluiter Sleep (de enige song die langer dan 4 minuten duurt) en je weet dat Royal Blood met hun tweede album nu de laatste twijfelaars binnen hebben gehaald.

How Did We Get So Dark? is de uitstekende opvolger van het onvolprezen debuut. Deze jonge band uit Brighton is heel hard op weg de beste rockband van deze tijd te worden.

Tracklisting How Did We Get So Dark?:

  1. How Did We Get So Dark?
  2. Lights Out
  3. I Only Lie When I Love You
  4. She’s Creeping
  5. Look Like You Know
  6. Where Are You Now?
  7. Don’t Tell
  8. Hook, Line & Sinker
  9. Hole In Your Heart
  10. Sleep