Roger Waters komt met nieuw album
Door op 02 maart 2017

Artiest: Roger Waters
Album_title: Is This The Life We Really Want?
Genre: Rock

Roger Waters is al decennia lang veel meer dan een bassist, zanger en componist. Hij is een kritisch volger van de maatschappij en heeft vaak scherpzinnige inzichten die hij in messcherpe teksten verpakt zonder te vervallen in politiek gewauwel. The Wall is natuurlijk een schoolvoorbeeld van hoe hij zijn visie kan vertalen naar tekst en muziek. De titel van zijn nieuwe album Is This The Life We Really Want? verraadt dat Roger Waters nog altijd een kritische blik op het leven en de maatschappij heeft.

Het is al bijna 25 jaar geleden dat Roger Waters zijn solo-album Amused to Death uitbracht. Dat album bevatte ook al kritische teksten en dat zal op het nieuwe album niet anders zijn. Is This The Life We Really Want? is een conceptalbum dat naar de mensheid kijkt zoals Pink Floyd dat deed ten tijde van Animals. De massa is op een dwaalspoor gebracht en om macht en cash-flow bij een selecte groep te houden.

Waters meldt dat er nummers op staan die hij in zijn Pink Floyd componeerde, een aantal uit de Amused To Death periode dateren en de rest is gloednieuw. Nu Pink Floyd officieel ter ziele is, kunnen de talrijke fans dus nog nog uitkijken naar een nieuw album van een van hun helden. Is This The Life We Really Want? werd geproduceerd door Nigel Godrich en verschijnt op 19 mei.

Waters laat het daar niet bij. Op 26 mei start in de Verenigde Staten een tournee met de naam ‘Us + Them’ waarbij Waters niet alleen nieuw materiaal speelt, maar vooral ook materiaal van de beste vier Pink Floyd albums: Animals, Dark Side Of The Moon, The Wall en Wish You Were Here.

Written in Music Nieuwsbrief