Riverside – Memories In My Head
Door op 15 juni 2011

Band: Riverside
Album_title: Memories In My Head
Genre: progrock
Label: Glassville
Release_date_reissue: 06/20/2011
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2950277
Memories In My Head Riverside
4
4

Als iedereen die de Pink Floyd cd’s Wish You Were Here, Animals of Dark Side Of The Moon in de kast heeft staan muziek van Riverside zou beluisteren, hadden hun cd’s binnen een maand de gouden status. Het Poolse kwartet is geen kloon van de roemruchte Engelse band, maar is er wel sterk door geïnspireerd. Hun volgende album staat pas gepland voor 2012, maar om de fans niet te lang op nieuw materiaal te laten wachten brengt de band nu de ep Memories In My Head uit. De ep telt slechts drie nummers, maar duurt toch ruim dertig minuten. Het schijfje was al eerder te verkrijgen tijdens concerten van de band, maar komt nu ook via de reguliere kanalen beschikbaar.

Tijdens de liedjes horen we een gerijpte band die sfeervolle progrock koppelt aan soundscapes met incidenteel wat oriëntaalse melodielijnen. Het is ingetogen muziek die je het best kunt beluisteren met een koptelefoon. De band maakt nog steeds progressie zodat we nu al reikhalzend uitkijken naar de opvolger van Anno Domini High Definition.

De minst sterke schakel is de zang van bassist Mariusz Duda. Toch lijkt ook hij steeds beter te gaan zingen zodat een mooie toekomst in het verschiet ligt. Van alle bands die de leegte van Pink Floyd willen vullen, blijft Riverside toch een van de grootste kanshebbers.

Tracklisting Memories In My Head

  1. Goodbye Sweet Innocence
  2. Living In The Past
  3. Forgotten Land