Ralph de Jongh & Crazy Hearts komen in mei met nieuw album
Door op 15 februari 2011

Artiest: Ralph de Jongh
Genre: Blues
Label: PIAS

Op 18 mei presenteert Ralph de Jongh & Crazy Hearts hun nieuwe album in Paradiso, Amsterdam. Zoals Harry Muskee een grote held is voor De Jongh, zo ziet diezelfde Muskee op zijn beurt De Jongh als een grote belofte voor de Nederblues. Niet voor niets nam de frontman van Cuby And The Blizzards zijn protegé in zijn voorprogramma mee op tournee.

Ralph de Jongh & Crazy HeartsVanwege zijn speelstijl mag je Ralph de Jongh wel omschrijven als een personificatie van de blues. Hij is zo’n muzikant die zodra hij een gitaar in zijn handen heeft, volledig opgaat in de muzikale boodschap die hij met zijn rauwe zang ‘vertelt’. Dat maakt zijn muziek intens, puur en oprecht. Hij doet dit overigens zonder het publiek buiten te sluiten, dat weet hij door een meeslepende energie te genereren juist in te palmen.

Hier kun je drie nummers beluisteren die Ralph de Jongh in augustus 2010 speelde in het Radio1 programma Villa VPRO: Harry, Man en Dance. In aanloop naar het nieuwe album kun je Ralph de Jongh & Crazy Hearts ook live bewonderen en wel hier:

17-02: Stukafest (uitverkocht)
27-02: De Noot, Hoogland
05-03: Bluesfestival, Leerdam
17-04: Minifestival, Hoogeveen
24-04: De Brouwerij, Asten
30-04: Grote Markt, Groningen
18-05: Paradiso, Amsterdam