Pushking – The World As We Love It
Door op 26 januari 2011

Band: Pushking
Album_title: The World As We Love It
Genre: Rock
Release_date: 01/31/2011
Label: Edel
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2875452
The World As We Love It Pushking
4
4

Pushking is een Russische hardrockband die in eigen land zeer populair is en inmiddels vijftien albums heeft uitgebracht. Maar nu hebben ze een stunt uitgehaald waar de hele rockwereld kwijlend van jaloezie naar zullen kijken en luisteren. Een ‘best off’ album met medewerking van de grootste mensen uit de rockhistorie.

Het management van de band vond toch dat de internationale bekendheid van de band te wensen over liet. L.A. producer Fabrizio Grossi kreeg een promopakket in handen en deze heeft heel veel van zijn muzikale bekenden zo ver gekregen aan deze plaat mee te werken. En als we zeggen heel veel, dan bedoelen we ook heel veel. De lijst is gigantisch.

Het album opent met Nightrider waar Billy Gibbons de vocalen en 6 snaren voor zijn rekening neemt. Dat doet hij nogmaals op het volgende nummer Itll Be Ok maar dan krijgt hij ook hulp van Nuno Bettencourt. Troubled Love is een geweldige 80ies metal kraker met Alice Cooper. Paul Stanley neemt het bluesy Cut The Wire voor zijn rekening. En Glen Hughes zingt onder meer Why Don’t You naar grote hoogte. Ongelofelijk wat hij hier doet. Het nummer is mierzoet, maar de uitvoering is echt klasse. Verderop het album flikt hij het nog een keer op Toninght. Een bluesnummer a la Gary Moore waarop Joe Bonamassa gitaar speelt.

Bij het stevigere werk moet je bij Udo Dirkschneider zijn. Nature Child is hem op het lijf geschreven. Ik heb nog lang niet alle bijdragen genoemd, want ook Steve Vai, Graham Bonnet, Joe Lynn Turner, Eric Martin, Steve Lukather, Jorne Lande en nog vele andere doen ook nog een duit in het schepje.

The World As We Love It is een geslaagd project te noemen en moet voor Pushking natuurlijk een hoogtepunt in hun carrière zijn. Of het de band zal helpen met haar internationale carrière is de vraag. Het zijn vooral de vertolkingen van sterren die te gek zijn. De nummers op zich zijn wellicht wat te gewoon en laten ook geen echte stijl zien, maar deze collaboratie is in ieder geval een schot in de roos.

Tracklisting The World As We Love It:

 1. Intro
 2. Nightrider (Billy Gibbons)
 3. It’ll Be OK (Billy Gibbons / Nuno Bettencourt)
 4. Trouble Love (Alice Cooper / Keri Kelli)
 5. Strangers Song (John Lawton / Steve Stevens)
 6. Cut The Wire (Paul Stanley / Steve Sallas)
 7. My Reflections After Seeing the Schindler’s List Movie (Steve Vai)
 8. God Made Us Free (Graham Bonnet)
 9. Why Don’t You (Glenn Hughes)
 10. I Believe (Jeff Scott Soto)
 11. Tonight (Glenn Hughes / Joe Bonamassa)
 12. Private Own (Glenn Huhes)
 13. Open Letter To God (Eric Martin)
 14. Nature’s Child (Udo Dirschneider)
 15. I Love You (Dan McCafferty)
 16. Headshooter (Joe Lynn Turner)
 17. Heroin (Jorn Lande)
 18. My Simple Song (Dan McCafferty)
 19. Kukarracha – Joe Lynn Turner / Eric Marin / Glenn Hughes / Paul Stanley / Graham Bonnet / Steve Lukather)

Written in Music Nieuwsbrief