Pulled Apart By Horses – Tough Love
Door op 22 januari 2012

Band: Pulled Apart By Horses
Album_title: Tough Love
Genre: rock, alternative, punkrock
Release_date: 01/23/2012
Label: V2
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2792763
Tough Love Pulled Apart By Horses
4
4

“When I Was A Kid, I Was A Dick, But Nothing Changes” krijst Tom Hudson in Wolf Hand. Waarschijnlijk is hij een druk en lastig mannetje geweest op school, maar die overdadige energie heeft hij mooi weten te gebruiken in zijn muziek. Tough Love is het tweede album van het hyper actieve Pulled Apart By Horses. Een band die voor dat hun  debuutalbum uit kwam, al een geweldige live reputatie had en dat na Awesome! Radical! Awesome! Totally Bodacious! alleen maar verstevigd heeft.

V.E.N.O.M. is de eerste single en gelijk een prima visite kaartje voor het album. In de videoclip komen bij Tom Hudson komen vlammetjes uit zijn middelvingers en bij de andere leden schuim uit de bek. Vandaar zeker alle epileptische ritme wisselingen en gitaarloopjes. V.E.N.O.M. trapt je voordeur in en de binnenvallende blaagjes walsen muzikaal volledig over je heen. Ze schoppen je wanneer je op de grond ligt en geven je daarna een dikke fuck you. Volvette riffs, zenuwachtige gitaarlijntjes en druk drum en baswerk. Denk aan The Blood Brothers, Icarus Line en Blood Red Shoes, maar dan zonder het oeverloze gefreak van de eerste band. Zanger Tom Hudson schreeuwt het hele album vanuit zijn tenen, maar ondanks dat levert hij het ene na het andere geweldige refrein af.

Bij de eerste beluistering ben je vooral een lijn aan het zoeken in de chaos, want er gebeurt vreselijk veel in al die korte geweldsexplosies, maar naar meerdere malen draaien ontpopt zich de ene geweldige song na de andere. Persoonlijke favorieten zijn naast de al eerder genoemde tracks het snelle Some Mothers, vanwege het meer dan geweldige refrein, Shake Off The Curse en Wildfire, Smoke and Doom.

Tracklisting Tough Love

 1. V.E.N.O.M.
 2. Wolf Hand
 3. Shake Off The Curse
 4. Epic Myth
 5. Some Mothers
 6. Night Of The Living
 7. Wildfire Smoke and Doom
 8. Bromance Ain’t Dead
 9. Give Me A Reason
 10. Degeneration Game
 11. Everything Dipped In Gold