Plat hedonisme, punk en broken teen spirits
Door op 30 november 2012

Traumahelikopter is Mark Lada, Daan van Dalen en Roel van Merlot. Het trio laat zich insprieren door blues, country, rhythm & blues, rockabilly, beat, punk en wave. De band ging afgelopen november de studio in met Frans Hagenaars (Excelsior Recordings) en binnen een week was er een explosieve debuutplaat. Op zaterdag 5 januari zal het album ten doop worden gehouden in thuisstad Groningen, logischerwijs in VERA. De vrijdag erna, op 11 januari, verschijnt de plaat bij Excelsior Recordings. Later die maand zal traumahelikopter ook nog Noorderslag onveilig maken.

traumahelikopter_Maar we kunnen traumahelikopter al eerder zien. De band speelt op Le Guess Who? in Utrecht, om precies te zijn op het garagefestival binnen het festival – Fuzzbox –  zondag 2 december. Eerder die dag spelen de heren al wat nummers in de DepARTmentSTORE in Utrecht ter ere van de release van hun eerste single Kids / Bad Day. Die eerste 7 inch vinyl single is dan ook verkrijgbaar in de DepARTmentSTORE. Op die dag presenteert Excelsior daar bovendien nog een aantal bijzondere uitgaven in gelimiteerde oplages.

Wat kunnen we verwachten van het debuutalbum van traumahelikopter? “De plaat gaat over  plat hedonisme, punk en broken teen spirits en is zonder meer het beste wat we tot nu toe hebben opgenomen”, aldus zanger en gitarist Mark Lada. 3voor12 bombardeerde de band direct tot Hollandse Nieuwe van de Maand (november). Lada: “Iemand zei me ooit dat ‘ie 60 jaar rock-’n-roll-geschiedenis terug hoort komen in onze muziek. Dat vind ik tof… Oprechtheid is daarbij een sleutelwoord. Het liedje en de intentie erachter moeten gewoon goed zijn. Ik snap niet dat veel bands tegenwoordig zo wanhopig proberen binnen bepaalde lijntjes te kleuren, terwijl dat bij muziek die vroeger baanbrekend was en die we nu heel goed vinden juist niet gebeurde. Imperfectie is perfectie. Anders is er toch ook niks aan? Het moet gewoon echt zijn en daar heb je helemaal geen fancy spullen voor nodig. Gewoon inpluggen die gitaar.”