Peter Pan Speedrock – We Want Blood
Door op 06 oktober 2010

Band: Peter Pan Speedrock
Album_title: We want Blood
Genre: rock
Release_date: 09/23/2010
Label: Suburban
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2758711
We want Blood Peter Pan Speedrock
4
4

We Want Blood is een alleszeggende albumtitel. Na meer dan 15 jaar laten de Eindhovenaren duidelijk horen niets in kracht ingeleverd te hebben, maar zelfs in staat zijn er nog en schepje bovenop te doen. Waar andere bands toch rustiger aan gaan doen met touren na verloop van tijd en wat rustigere nummers gaan schrijven, raast PPS onvermoeid door over zowel nationale als internationale podia.

Het nieuwe album heeft wel wat lang op zich laten wachten, maar dat had meer te maken dat de band dit keer alle touwtjes in eigen handen heeft genomen. Daar is meteen ook al het eerste compliment te maken. De productie (zelf gedaan in hun eigen studio) is meer dan geweldig. We Want Blood klinkt heftiger dan ooit en met name de drums hebben een grootse sound.

“We’ve got bullets and we want blood” spuwt Peter in de titeltrack en album opener eruit. Agressief en strijdlustiger dan ooit. Moordend snel rammen de eerste 4 songs door, bijna op een hardcore punk tempo. Bij Just Another Day wordt voor het eerst gas teruggenomen. Wel is dit één van de hoogtepunten van het album en doet mij denken aan New York Dolls. Crank Up The Everything schakelt de turbo weer in. Dit is een soort Deep Purple Highway Star on speed. Super heftige nummer. Bad Energy zit dicht tegen Danko Jones aan en in Too Far Gone klinkt klassieke Britse punkrock van de Sex Pistols door.

We Want Blood laat een band horen die tot de absolute top in Nederland behoort maar nog steeds zoekt naar expansie. Er blijken nog steeds landen te zijn die ze nog niet veroverd hebben. Dit is geen toegangsbewijs om weer te mogen touren, dit is een geweldige plaat die iedere rockliefhebber in huis moet halen!

Tracklisting We Want Blood:

 1. We Want Blood!
 2. Goin’ Downtown
 3. Sofullashit
 4. One–Woman Man
 5. Just Another Day
 6. Crank Up The Everything!
 7. It’s About You
 8. Breaking Down
 9. Bakkerburg
 10. Gotta Do The Catchin’ (While The Catchin’ Is Good)
 11. Bad Energy
 12. Too Far Gone
 13. Hell Is Where It’s At