Peter Pan Speedrock headliner op eerste Beaverfest
Door op 10 juli 2012

Met de toevoeging van de Belgische bands Driving Dead Girl en The Orphans is het programma van Beaverfest rond. Dit bijzondere nieuwe festival vindt plaats op 24 en 25 augustus (de week na Lowlands en Pukkelpop) middenin de Ardennen bij Tavigny, Houffalize – nabij Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. De exacte locatie is op de website te vinden: http://www.beaverfest.be/beaverfest-locatie.html. De voorverkoop is reeds gestart.

In een vallei waar lokale bevers ooit een indrukwekkende dam gebouwd hebben, zullen tijdens Beaverfest ‘the coolest bands in Europe’ weergalmen. Rauwe, moddervette rock op een idyllische plek waar je veeleer dromerig harpspel zou verwachten. Het resultaat: de klanken en de vibes van een grootstad, midden in de bossen en een plaats voor je tentje waar je normaal alleen maar van kan dromen.

 

Aanvangstijd, camping & pre-party

De camping gaat vrijdagmiddag 24 augustus open en die dag is er vanaf 21.00 uur een pre-party waar Driving Dead Girl zal spelen. Deze Waalse melodieuze garagerockband laveert tussen Jon Spencer, Roy Orbison en The Cramps en is alleen al daarom onweerstaanbaar. Het festival zelf begint de dag erna om 15.00 uur. Aan onderstaande line-up is het eveneens Belgische The Orphans toegevoegd. Deze allstar band met ex-leden uit El Guapo Stuntteam, Evil Superstars, Millionaire, Sore Losers, Noordkaap PLUS gevierd regisseur Toon Aerts op bas is al op voorhand een sensatie én legende tegelijk. The Orphans zijn de uitkomst van de optelsom Deadly Snakes + Link Wray + The Animals + The Cream + Shocking Blue…

 

Line-up Beaverfest:

Peter Pan Speedrock (NL)

The loudest, meanest, fastest & dirtiest rockers uit de Lage Landen.

 

Def Americans (NL)

’s Werelds beste Johnny Cash Tribute band eert The Man in Black met een uitzinnige show.

 

Casa de la Muerte (NL)

Meng country en rockabilly met een grammetje Balkan, een flinke dosis enthousiasme en een snuif humor tot een spetterende show en je hebt een HellbillyMexicanBalkanNederbeatrock cocktail met een donker randje!

 

Pretty Lightning (DE)

A raw psychedelic-blues duo dat alleen al door de titel van zijn laatste plaat niet mag ontbreken: There Are Witches In The Woods.

 

Mr. Gerrymanders (FR)

Mr. Gerrymanders uit Frankrijk is niet de bekendste maar wellicht één van Europa’s beste surfbands.

 

Denvis and the Real Deal (NL)

Denvis And The Real Deal weet hoe om te gaan met de Amerikaanse muziekgeschiedenis en brengt die met de volste overtuiging. Speciaal voor Beaverfest wordt er een customized rockset neergezet.

 

Bearwolf (B)

De Ardennen heeft niet alleen wilde zwijnen maar herbergt ook een smerig beest genaamd Bearwolf. Muzikaal opgefokt door bands als Oblivians, Dead Moon, The Gories en Compulsive Gamblers, vliegt Bearwolf zijn prooi instinctief naar de keel om ‘m vervolgens pas los te laten na de laatste stuiptrekking.

 

Nitrovolt (DE)

De speedrocktop van Duitsland, no more no less.

 

Driving Dead Girl (B) & The Orphans (B)

Zie bovenaan in dit persbericht voor de beschrijving van deze twee topbands.

 

Tickets & voorverkoop Beaverfest

Tickets zijn online te koop via de website http://www.beaverfest.be

Voorverkoop: € 17,50

Dagkassa: € 25,-

Campingticket: € 7,50 voor hele weekend