Peter Pan Speedrock – Buckle Up And Shove It!
Door op 04 juni 2014

Band: Peter Pan Speedrock
Album_title: Buckle Up And Shove It
Genre: speedrock
Release_date: 05/24/2014
Label: Suburban
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3309954
Buckle Up And Shove It Peter Pan Speedrock
4
4

PPSR is een band waar je wel respect voor moet tonen. Ongelofelijk wat dit trio inmiddels heeft bereikt. Terwijl het rockklimaat in Nederland zichtbaar minder wordt, neemt de status van PPSR alleen maar toe. Inmiddels is die geworteld in zwaar gewapend beton waar geen andere band in Nederland een gat in kan krijgen

Buckle Up and Shove It is het 13e album en we kunnen het inmiddels een lucky 13 noemen, want nog niet eerder kwamen ze zo hoog in de vaderlandse album charts. En dat doen ze niet door toegankelijker of minder gedreven te klinken. Nee, op deze schijf gaan de Eindhovenaren er wederom hard tegen aan. Maar, ik wil zeker niet zeggen dat ze dat op de automatische pilot hebben gedaan. Verre van dat. Luister maar eens naar Whatever Man. Op dat nummer slaat de band echt wel weer nieuwe wegen in. Midtempo en met een waanzinnige solo in het sluitstuk. Maar ook Note To Self verdient de aandacht. Loodzwaar, heerlijk. Natuurlijk wordt er ook ouderwets geknalt in de vorm van Deadringer en Murdertruck en Get You High. New Rose blijft dicht bij het origineel en ook Heart Full Of Soul is een cover (van the Yardbirds). Het album is opgenomen in hun eigen nieuwe studio en klinkt als een klok.

Op alle fronten slaat PPSR de rockwereld muzikaal om de oren. Dit is alles wat je van een hard rock ‘n roll album mag verwachten. Grote klasse, zoals altijd. Zo zie je maar dat met een beetje tunnelvision niets mis is. Doen waar je goed in bent, je niets aan trekken van anderen en uitgroeien tot de beste. Zoals ik al eerder zei. Respect.

Tracklisting Buckle Up And Shove It!

 1. Get You High
 2. Whatever Man
 3. Murdertruck
 4. Tunnelvision
 5. Bad Vision
 6. Loose Woman and Loud Guitars
 7. New Rose
 8. Note To Self
 9. Wild Eyed and Thirsty
 10. Buckle Up And Shove It
 11. Deadringer
 12. Doing The Nasty
 13. Heart Full Of Soul