Various Artists – Peter And The Wolf
Door op 19 augustus 2013

Artiest: Viv Stanshall
Album_title: Peter And The Wolf
Genre: progrock
Release_date: 06/24/2013
Label: Gonzo Multimedia
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3215161
Peter And The Wolf Viv Stanshall
4.5
4.5

Hoeveel versies bestaan er ondertussen van Peter En De Wolf? De meest gerenomeerde orkesten en dirigenten hebben het wereldberoemde sprookje op muziek van de Russische componist Sergei Prokofiev uitgevoerd en opgenomen. De meest illustere stemmen hebben het verhaal van Peter en zijn jacht op de wolf verteld: David Bowie, Boris Karloff, Christopher Lee, Sharon Stone. Er bestaat zelfs een met een Grammy Award beloonde versie uit 2004 door het Russisch Nationaal Orkest onder leiding van Kent Nagano met Bill Clinton, Sofia Loren en Mikhail Gorbatsjov als sprekers!

In 1975 produceerden Robin Lumley en Jack Lancaster een rock versie van dit populaire klassieke werk. De muziek bevat Prokofiev’s originele themas, maar ook moderne muziek geïnspireerd door dit meesterwerk. Naast Vivian Stanshall als verteller, bestaat het muzikale team uit zulke illustere namen als Gary Moore, Manfred Mann, Phil Collins, Bill Bruford, Stéphane Grappelli, Alvin Lee, Cozy Powell, Brian Eno, Jon Hiseman; de muziek varieert van psychedelische rock tot jazz, zoals Stephane Grappelli’s vioolsolo op het thema van de kat.

Dit is een absolute aanrader voor fans van progrock! Een gezelschap als hier gepresenteerd wordt komt zelden of nooit bijeen en de muziek die hier gemaakt wordt is van een hoog nivo. Het is simpelweg een genot om dit album te beluisteren en een unieke uitvoering van een prachtig werk.

Tracklisting Peter And The Wolf:

 1. Introduction
 2. Peter’s Theme
 3. Bird And Peter
 4. Duck Theme
 5. Pond
 6. Duck And Bird
 7. Cat Dance
 8. Cat And Duck
 9. Grandfather
 10. Cat
 11. Wolf
 12. Wolf And Duck
 13. Threnody For A Duck
 14. Wolf Stalks
 15. Cat In Tree
 16. Peter’s Chase
 17. Capture Of Wolf
 18. Hunters
 19. Rock And Roll Celebration
 20. Duck Escape
 21. Final Theme