Nightstalker – Dead Rock Commandos
Door op 21 augustus 2012

Band: Nightstalker
Album_title: Dead Rock Commandos
Genre: stonerrock
Release_date: 08/28/2012
Label: Smallstone records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3110448
Dead Rock Commandos Nightstalker
3.5
3.5

Terwijl Griekenland financieel aan de afgrond staat , lijkt de carrière van Night Stalker alleen maar in de lift te zitten. Na al een behoorlijke naam in hun thuisland opgebouwd te hebben, zal de rest van de wereld er aan moeten geloven. Nightstalker bestaat sinds 1989 maar ging pas echt goed van start toen Rotting Christ bassist Andreas Laglos toe trad. Dead Rock Commandos is hun 4e release en het debuut op het Amerikaanse SmallStone Records.

Van de crisis is niets te merken, of het moet de band juist een boost hebben gegeven in creativiteit. Go Get Some zet de plaat echt heel lekker in. Smerige riff en de pakkende vocalen van Argy hadden zo uit de koker van Dave Wyndorf kunnen komen. De onvermijdelijke Cowbal slaat hard en droog in het swingende Soma. Weer een track om je vingers bij af te likken. Vooral het solowerk van gitarist Tolis Motsios valt wederom in heel positieve zin op.

De geest van Wyndorf klinkt overigens door het hele album, maar Nightstalker klinkt wel wat meer van deze wereld. Geen psychedelica hier, maar R.O.C.K. met hoofdletters. Droog, down to earth en met een gigantische drive. Hoogtepunten zijn  de al eerder genoemde Go Get Some en Soma en The Boogieman Plan.

Tracklisting Dead Rock Commandos:

  1. Go Get Some
  2. Soma
  3. Dead Rock Commandos
  4. One Million Broken Promises
  5. Children Of The Sun
  6. Back To Dirt
  7. Keystone
  8. Rockaine
  9. The Boogieman Plan
  10. The Underdog